Kilépés
Alapképzés kezdő virológusoknak

Alapképzés kezdő virológusoknak

„A történelem egyik legszomorúbb leckéje ez: Ha elég régóta átvernek bennünket, hajlamosak vagyunk visszautasítani a hamisítás minden bizonyítékát. Már nem érdekel minket az igazság kiderítése. Az átverés megfogott minket. Egyszerűen túl fájdalmas még magunknak is elismerni, hogy átvertek bennünket. Ha egyszer egy sarlatánnak hatalmat adsz önmagad felett, szinte soha nem kapod vissza." (Carl Sagan)

A szellem lerombolása

A szellem lerombolása

A huszadik század teljes mértékben a szellem lerombolásáról szólt, és ez a huszonegyedik században is folytatódik. Lényegében a személyes felelősség lerombolása, a lelkiismeret elhallgattatása a cél, annak érdekében, hogy az ember az apparátusi létformába minél jobban be tudjon illeszkedni. Nem a szellemi felébredésért, hanem az alvás elmélyítéséért dolgozik minden divatos ezotéria, és a különböző szellemiség helyettesítőknek, szurrogátumoknak a feladata a megfelelő álom biztosítása. A felébredés sokkal nehezebbé vált. Az apparátus biztosította az embereknek azokat az eszközöket, elméleteket, amelyekkel kielégíthette a benne levő misztikumra való éhségét, a szellem fele való nyitás belső késztetését. A szellemtelenség, azaz a szellemi igények kiirtása a kényelem és a könnyítés jegyében folyik.

Birkatanfolyam 2 - haladó szint

Birkatanfolyam 2 - haladó szint

Most, hogy sikeresen elvégezted a birkatanfolyam első osztályát, és a vizsgád is sikeres, hadd vezesselek be a birkatanfolyam következő osztályába, ami csakis olyan hűséges tanulóknak van fenntartva, mint te vagy én.

Ahogy én látom ma a járványhelyzetet

Ahogy én látom ma a járványhelyzetet

Már több mint egy év eltelt, amióta a pandémia első hírét meghallottuk. Úgy tűnt, hirtelen a semmiből jött, mint egy autóbaleset, és mindenkit váratlanul ért. Váratlanul érte a tudósokat, a politikusokat, a média munkatársait, legalábbis látszólag. Én személy szerint azonban sokat tanultam a jelenségből, sok olyan dolog bizonyítást nyert, amit eddig csak sejtettem. Több régebbi meglátásom igaznak bizonyult, és nem kellett csalódnom ezúttal sem.

Szentoltás (Maszkszentelés napja II)

Szentoltás (Maszkszentelés napja II)

Már 2026 augusztus végére járt, mikor Zátonyné megkapta a hírt, hogy magához veheti a szentoltást. Nemrég nyílt erre lehetőség, végre nem csak a tévében mondták be, hanem az újság is megírta. Nagyon rég készült erre a nagy napra, külön szép ruhát és virágos maszkokat is vásárolt. Még májusban, amikor először szóba került a lehetőség, megrohamozta a bevásárlóközpontot, hogy ünnephez méltó ruhákat és maszkokat vásároljon.

Maszkszentelés napja

Maszkszentelés napja

2025 március végén Zátonyné szépen felöltözött, elegáns kosztümbe, hatalmas kalappal, és a legszebb maszkját tette fel. Ma van a maszkszentelés napja, és nem szeretett volna elkésni. Reggel azonban még főznie kellett a családnak, így már eléggé fáradtan indult a templom fele. Szép napsütés volt, tiszta ég, az utcai hangosbemondók monoton zenét szolgáltattak. Zátonyné megrázkódott, még hűvös van ebben az órában.

Meghívó a karneválba

Meghívó a karneválba

Kedves barátom, ülök otthon a tévé előtt, váltogatom a csatornákat, nézem a híradókat, tájékozódási megfontolásból, és közben eszembe jut, hogy mennyire tájékozott vagyok. Büszkén mondom magamban, hogy tudás az van bennem, mert az állatos adásokból tanultam a biológiát, a Konyhafőnökből a főzést, és a híradókból tudom, mi az abszolút igazság. Na meg a Való Világ, a legszínvonalasabb műsor amit megnézhetek.

Vírustagadók?

Vírustagadók?

A Korona-vírus járvány, és az azzal kapcsolatos mindenféle intézkedés számos ponton kérdéses, viszont jelenleg nincs esély a párbeszédre, és az objektív, tiszta tudományos nézetek egyeztetése is – úgy néz ki – lehetetlen. Soha ennyire nem volt szembetűnő a tudomány bepiszkítása a gazdasági és politikai érdekekkel, mint most. Soha ennyire nem volt szembetűnő a tudományos dogma és a propaganda. Azok az emberek, akik nem felejtettek el gondolkodni, miközben a jólétet hajszolták, számos kérdést megfogalmaznak, esetleg kutatnak, körülnéznek, elemeznek. Míg a főáramú média egyetlen nézőpontot ismételget, és a közösségi média is minden más nézőpontot igyekszik moderálni (ami már alapjában gyanús), addig tudósok, orvosok szólalnak fel más nézőpontokat elemezve, de az ő hangjuk valahogy elenyészik a nagy apparátusi szólamok hangos és szinte agresszív szólamai mellett.

Nesze semmi

Nesze semmi

Most előre bocsájtom, kedves barátom, hogy nem vagyok túlságosan összeesküvés elmélet - rajongó, nem hatnak meg az álhírek sem, de ugyanúgy a főáramú médiának sem tudok hinni.

Birkatanfolyam

Birkatanfolyam

A múltkor hallom, képzeld el, kedves barátom, hogy valaki azt mondta, nincs is olyan hogy Koronavírus. Még ilyent! Meg a másik, hogy amit a tesztek kimutatnak, nem is vírus, hanem exoszóma. Olyant is rebesgetnek egyesek, hogy a tesztek nem is hatékonyak. Na mi van, mindenki orvos lett hirtelen? Mutassák a diplomájukat! Megáll az eszem! Mit meg nem engednek maguknak.

Ideje megállni

Ideje megállni

Rengeteg információ kering a médiában, a közösségi oldalakon a jelenlegi járványról, igaz és hamis információk egyaránt, így ideje megvizsgálni a jelenlegi Koronavírus okozta világjárványt szellemi, metafizikai szempontok alapján is. Alapul véve az előző, ebben a témában írt cikkemet, az ott leírtakat kibővítve, nézzük meg, mit is jelent számunkra ez a járvány, mit kell tennünk és mit tanulhatunk általa.

A hierarchikus közösség és a liberális csandala

A hierarchikus közösség és a liberális csandala

Minden korban, minden társadalmi rendszerben azt gondolták az emberek, hogy az épp aktuális társadalmi rendszer talán a legjobb az összes addigi társadalmi rendek közül. Ez ma sincs másképp. Szabadság, lehetőség, kényelem: minden megadatott az embernek. Viszont ha valaki csak egy kicsit is foglalkozott metafizikával, az sejti, hogy volt ennél jobb, de nem csak jobb, hanem törvényesebb, tisztább, logikusabb. Felsőbbrendűbb. Amelyben mindenkinek helye volt, és amelyet szellemi tudással vezettek. Azokban az időkben, amikor egyszer született (vagyis a beavatatlan) nem hogy vezetői szerepet nem kaphatott, hanem még a közösségben sem vehetett részt.

Ahogy én látom

Ahogy én látom

Ahogy én látom: a "hivatalos álláspont", a vallás, a metafizika, az asztrológia és más archaikus beavatási rendszerek viszonyát. Ahogy én látom: a csoportos vakságot, a média által támogatott szundikálást, a büntetett éberséget. Az emberiség szándékos tudatlanságban tartását. A folyamatos félrevezetést, és azt a jól, szinte zseniálisan kidolgozott rendszert, amely elhiteti a rabszolgákkal, hogy szabadok. Ahogy én látom az archaikus hagyomány nevetségessé tételét, és eldeformálását, az álalakzatok megteremtését mindazért, hogy az ember azt hihesse, világnézete saját terméke. A készen elénk vetített elméleteket és bizonyításokat, a készen kapott boldogság recepteket, a készen kapott világnézeteket. Ahogy én látom a mai köztudat minőségét és manipuláltságát.

A férfi dilemma

A férfi dilemma

Nem tagadható, hogy női társadalomban élünk. Aki ebben kételkedne, az hamarosan meg fogja látni, hogy minden jel erre mutat. Nem csak a női emancipációról beszélek, hanem az egész társadalom felépítésének módjáról, az emberek egymás iránti elvárásairól, a párkapcsolatokról, a tendenciákról.A hagyományokból tudjuk, hogy az anyag – a mater – a női elvhez tartozik, a szellem pedig a férfi elvhez. A ma társadalma az anyagiakra van építve, azaz a mater – re, a nőre. A mai ember akkor sikeres, ha sok anyagival rendelkezik: pénz, berendezések, ingatlan. Minden, ami az anya – Földdel kapcsolatos. Az asztrológiában a Szűz princípiumhoz tartozik az anyag, a Föld, a föld megművelése, a kultusz, és ne feledjük, hogy a Szűz női jegy. A Tarotban is, hogy más aritmológiát is megnézzünk, a Szűz a tökéletes nő szimbóluma.

A Mutatvány

A Mutatvány

Nem győzök azon csodálkozni, hogy hányszor és milyen mértékben bedőlünk a mutatványnak. Pedig tudjuk, hogy az életmű nem mutatvány, hanem realizáció. Azt is sejtjük már, hogy az igazi intelligencia a misztériumra való érzékenységben rejlik. A misztériumra érzéketlen emberek függetlenül attól, hogy esetenként mennyi lexikális információt tárolnak a tudatukban, nem sorolhatók az igazi értelmes lényekhez. Számos tapasztalat igazolja azt a tényt, hogy nem a lexikális tudás, de még nem is a jó logika tesz intelligens emberré valakit.

Templom, kocsma, korház, bank

Templom, kocsma, korház, bank

Egyik nap Csíksomlyóra kirándultunk a családdal, s épp a vasárnapi mise végét elkaptuk, szembementünk a templomból kiözönlő embertömeggel. Az egyik idegesebb volt mint a másik, a drágábbnál drágább autók a templom parkolójában összeakadtak, káromkodás káromkodást követett. Átszellemült emberek fenyegetőztek egymásnak az autók ablakából. Kimentünk az erdő szélére, remélve, hogy ott a nyugalmat és a csendet megtaláljuk, de tévedtünk, az erdőben több ember is ordítozva és törve - zúzva vezette le a feszültségeit. Akkor gondoltam, írok a templom - kocsma - kórház - bank négyesről.

És még 8 tanács azoknak, akik soha nem szeretnének felébredni

És még 8 tanács azoknak, akik soha nem szeretnének felébredni

1. Amikor teheted, vásárolj. A gazdaságot fenn kell tartani, és ehhez úgy járulhatsz hozzá, ha minden fölösleges dolgot megveszel. Ne írj listát a kellő dolgokról, hanem vedd meg ami megtetszik, bízz az intuíciódban. Dolgozz reggeltől estig, vállalj plusz munkát. A pénzre szükséged van, a családod meg nélküled is jól van, tehát koncentrálj a munkára. Kell a rengeteg pénz azért, hogy még többet tudj vásárolni, halmozz fel minél több kézzel fogható dolgot, mert a lelki láthatatlan, s ezért ki tudja van-e.

Vigyázat! Misztika!

Vigyázat! Misztika!

Miért vagyunk a fizikai dimenzióban? A miszticizmus az, amelyik azt mondja, azért, hogy felismerjük a káprázatot. Sok magát valamiképpen beavatott szerint egyetlen dolgunk csak ez. Felismerni, hogy az egész fizikai dimenzió illúzió, s azzal meg is oldottuk az életünk egyetlen nagy kérdését. Néha beleolvasok az interneten fellelhető írásokba, tanításokba, amelyek magabiztosan mondják ki a kimondhatatlant. Itt az ideje, hogy átnézzük ezt a rózsaszínű ködöt, s eloszlassuk, mert a misztika többet ártott az embernek, mint gondolnánk.

12 tanács azoknak, akik soha nem szeretnének felébredni

12 tanács azoknak, akik soha nem szeretnének felébredni

1. Nézzél minden nap híradót! Ezzel biztosítod a mindennapi enyhe mérget a tudatodban, és sikerül a figyelmedet külső ellenségekre átirányítani. A faji, vallási megkülönböztetésből eredő viták, háborúk mindig jól jöhetnek a figyelmed szétszórására. A szerencsétlenséged, szegénységed okára is a híradókban találhatsz értelmes, tudományos választ.

Eladó a pozitív gondolkodás!

Eladó a pozitív gondolkodás!

Hála a közösségi hálóknak, meg a könyveknek, meg a nagy internetnek, a keresők nem kell sokáig keressenek. Már az első percekben rátalálhatnak arra a fantasztikusan kidolgozott agymosásra, amivel aztán boldogan, gazdagon élhetnek míg a világ. Azt mondják, az emberiség kezd nyitott lenni a spirituális információk fele. Tévedés. Az emberiség egy új agymosodát fogadott el magának.