Kilépés
Politikai szösszenet

Kritikák, 2021. 04. 27.

Abból, hogy a bal oldal hazudik, nem következik az, hogy a jobb oldal igazat mond.

Festmény/rajz: Kálic

Amikor a bal oldal van hatalmon, ellopja a közpénzt, majd szétosztja az ismeretségi körében. Amikor a jobb oldal van hatalom, ellopja a közpénzt, és szétossza az ismeretségi körében. Rendszerint úgy, hogy nagy pályázatokat kormányközeli cégek nyerik. Ha egy informatikai infrastruktúrát kell kidolgozni, mindig kiderül, hogy az egyik hatalmon levő politikus fia, vagy annak unokahúga, vagy feleségének testvére, vagy apjának sógorának unokaöccse informatikus. Az ilyen munkák minősége nem tükrözi a rá költött pénzt, ugyanis százszoros áron készül nyolcad-minőségben. Ugyanígy működnek az állami intézmények beruházásai, eszközöket többszörös áron vesznek olyan cégektől, akiknek az adminisztrátora az egyik hatalmon levő politikus fia, vagy annak unokahúga, vagy feleségének testvére, vagy apjának sógorának unokaöccse.

A szakértők, akik a szakértői tanácsokat adják a kormánynak, sokszor nem igazi tudósok. Mivel ez is egy jól fizetett munkakör, ezért ha szakértőket kell bevonni – bármilyen területen, ahol szakértőkkel kell alátámasztani a politikai döntéseket – hamar kiderül, hogy az egyik hatalmon levő politikus fia, vagy annak unokahúga, vagy feleségének testvére, vagy apjának sógorának unokaöccse az adott témában szakértő.

Az ellenzék, akár jobboldali, akár baloldali, szükségét érzi ezeket a korrupciókat feltárni, és mindenben ellenkező véleményen lenni. Amikor azonban az ellenzék hatalomra kerül, ugyanazt teszi, mint az elődje. Berendezkedik a moslékos vödör mellé, és elkezdi élni a lehetőségeit. Neki is van rengeteg sógora meg testvére meg unokaöccse, akiken most lehet segíteni, vállalkozásukat fel lehet lendíteni, szakértőiket napfényre lehet hozni.

Mindig az dönt, hogy ki kinek az ismerőse, rokona. Soha nem dönt a szakértelem, a tudás, a minőség vagy a jó ár.

A társadalom felépítése a jelen politikai hozzáállás alapján hazugság-piramis. Valaki, valahol, valamiért hazudik. Nem érdekes, hogy ki is miért, ő a gazember, szellemtelen létforma, a teremtés hibája. Ő, az eredeti hazug azonban, igazi gazember, mert a hazugságában igazi érdekek vannak, tudatosan hazudik, és ebből hatalmasat kaszál. Eddig is ezt tette, így megvan minden anyagi forrása a hatalomhoz, ahhoz, hogy a hazugságát le tudja közvetíteni minden lénynek. A politikusok örömmel veszik át a hazugságot, hisz a hazugság anyagilag megéri. A hatalmon levő politikusnak nem sok választása van, vagy lemond, vagy élvezi a hatalmat.

A mindenkori hatalom kezében vannak a szakértők és a média. Ne tévesszen meg senkit az, hogy van jobboldali meg baloldali média, mindkettő ugyanannak a szolgálatában áll: az eredeti hazug érdekeinek szolgálatában. A média pedig folyamatosan idomítja az emberiséget, programozza és kondicionálja, és ez soha nem volt másként. Így lesznek az emberek megértők és elnézők a hatalommal szemben.

Nem igazán fogja érdekelni a közembert, hogy a szakértő szakértő-e, a minőség minőség-e, és hogy kinek a zsebében landolt az adóban befizetett pénze.

Abból, hogy a bal oldal hazudik, nem következik az, hogy a jobb oldal igazat mond. Miért? Mert a jobboldal és a baloldal ugyanannak a hatalomnak jobb és bal keze.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás