Kilépés
Megvilágosodási tanfolyam

Kritikák, 2018. 08. 01.

- Jó napot kívánok. mennyibe kerül egy megvilágosodási tanfolyam?

Festmény / rajz: Kálic

- Most akció van, féláron megvilágosodhat.

- Köszönöm. Számos problémám van, amit szeretnék megoldani, a múltkor az asszonnyal is összevesztünk, meg a tegnap derült ki, hogy a májam zsugorodik. Szedtem rá gyógyszert - mit gondol, jól tettem? Na mindegy. Különben is, mi a véleménye az orvosokról? Én eléggé ki vagyok tőlük, meg sem kérdezik, hogy hol fáj s mi a bajom, tudja. Szóval mennyi akkor a megvilágosodás?

- Ötszázhúsz euró kedvezményesen, de ez attól is függ, mit akar.

- Ötszáz? Azt soknak látom. Másnál tizedéért meg lehet világosodni.

- De uram, a tanfolyamunk tartalmaz aura és csakratisztítást, meditációt, Reiki képzést, Jógát, elemezzük a társát…

- Nincs társam. Vagy az asszonyra gondol?

- Akkor az ideális társ jelöltet. Ugyanakkor tanfolyamunkon megtanulhatja az inga és a varázsvessző használatát. A csomag tartalmaz még egy ingyenes vonzás törvény kurzust.

- Az mi?

- Bármit megvalósíthat, amit szeretne.

- Uram, az jól hangzik, tudja, szeretnék egy új kályhát, a régi tönkrement. Amikor a múltkor szerettem volna főzni egy kis tyúkhúslevest, az kifutott, s ijedtemben oda ugrottam, s letörtem a sütő ajtaját. Szívesen venném, ha tudnék egy új kályhát a maguk tanfolyamával intézni.

- Ezzel a tanfolyammal nem csak kályhát tud bevonzani, hanem bármit amit szeretne.

- Igen? Szeretnék még egy új mosógépet is. Az ablakaimat is szeretném cserélni, tudja, amikor fúj a szél, akkor a függöny is meglebben. A télen fáztam, mert a fizetésemből nem engedhetem meg, hogy elég meleget csináljak. Mondja, javulni fog a keresetem? Mármint ezzel a mágnes dologgal.

- Természetesen. Ha még befizet a második, sőt a harmadik tanfolyamunkra is, akkor elérheti a hetes szintet, és akkor képes lesz pénzt is bevonzani.

- Az nagyon jó lenne! És tessék mondani, azt a pénzt itt vehetem fel, magánál, vagy hol?

- Uram, a bevonzott pénzt nem lehet tudni hol kapja meg, de megkapja.

- Értem, a postás fogja hozni. Az jó, mert vennem kellene egy új vécé tartályt, a jelenlegi nem működik, már bocsánat, de el kell mondjam, de a szart mindig a kád vizéből kell leöntenem. Tudja, ha nem fájna a derekam, de fáj, az orvosok azt mondták, hogy a gerincem beteg, pedig kenőccsel is kenem.

- Uram, ha befizet a tanfolyamunkra, akkor meg is gyógyulhat!

- Az nagyszerű! Akkor el fogok menni az orvoshoz, és visszakérem a pénzt, mert a gyógyszer, amit adott, nem jó semmire. Csak a fejem fáj tőle és hányingerem van. A múltkor…

- Uram, ha a negyedik tanfolyamra is be fizet, akkor beavatást nyer a szellemi utakba, és…

- Ne haragudjon, kedves uram, mennyit is mondott azért a tanfolyamért?

- Az elsőért? Kedvezményesen ötszázhúsz euró.

- De uram, honnan szedjek elő most magának ennyi pénzt? Mint mondtam, nem kapok sok pénzt a munkáért, meg sok a kiadás, tudja, a múltkor is jöttek, hogy szigetelik a tömbházat, s pótolni kell bele, s a gáz is megemelkedett. Tudja mennyibe kerül a gáz?

- Fogalmam sincs.

- Maga hol él? Tudja mennyi pénz megy el nap mint nap? A kenyér is drágult.

- Uram, ha részt vesz ezen a tanfolyamon, akkor sok pénze lesz, be tud vonzani annyi pénzt, amennyit akar, s akkor nem kell szűkölködnie.

- Ezt örömmel hallom, mert tudja, az asszonynak is mindig kell valami, hol ruhát vesz, hol cipőt, meg a múltkor is lekiabálta a fejemet, hogy ideje lenne függönyt venni a konyhába… A fehérnépeknek mindig kell valami. Van magának neje?

- Nincs.

- Hát így könnyű magának! Fehérnép nélkül én is tudnék tanfolyamot tartani…

- Akkor befizet Uram, vagy sem?

- Nem tudom. Biztos hogy működik ez a mágneses dolog?

- Biztos, uram, több ember is bizonyíthatja. Talán olvasta a Vonzás törvénye című könyvet.

- Azt nem, csak a közlekedés törvényét.

- Akkor olvassa el, s meglátja.

- S hol vannak, akik bizonyítják? Szeretnék beszélni valamelyikükkel, tudja, nekem nincs sok pénzem, s szeretnék biztosra menni.

- Vannak sokan.

- De hol? Ki?

- Ha befizet, találkozhat régi tanítványaimmal, akiknek sikerült. Ők elmondják.

- Én nem bízok a tanítványokban, nekem hús vér ember kell.

- A tanítványaim mind hús vér emberek.

- Ne mondja!

- Uram, eleget beszéltünk, nézze. Magának adok még további kedvezményeket, mondjuk ötszáz euróért most elvégezheti a megvilágosodási tanfolyamot. Lejjebb nem hagyhatom, mert a könyvelőm leeszi a fejem.

- Lehetne négyszáz? És lej?

- Uram, a megvilágosodás nem olcsó. Aki olcsóbban adja, az csaló, elhiheti nekem. Mindenkinek megéri ez a pénz. Kell, vagy nem kell?

- Megkérdezem az asszonytól, mert tudja egyedül nem dönthetek.

- Hívja el a feleségét is, kettőjüknek most tudok adni egy kedvezményes csomagot, ketten ezer euróért részt vehetnek a tanfolyamon. Aki elvégzi az első tanfolyamot, annak további kedvezményeket tudunk adni a második, illetve harmadik tanfolyamra.

- Köszönöm, uram. Tudja, már rég szerettem volna megvilágosodni. Visszajövök! Azt a mágneses dolgot az első tanfolyamon fogjuk megtanulni? Tudja, amivel bármit megvehetek.

- Nem, azt a harmadik tanfolyamon.

- Akkor beiratkozhatok a harmadik tanfolyamra? Tudja, nincs pénzem az összesre, tulajdonképpen egyikre sincs. Nincs maguknál olyan, hogy csak akkor fizetek, ha a végén bevonzottam a pénzt?

- A tanfolyamot előre ki kell fizetni, uram.

- Mert nincs rá garancia? Szinte gondoltam. Tudja, voltam már ilyen tanfolyamon, s az sem ért semmit. Szégyellje magát. Ennyi pénzt elkérni egy mágnesért! Na viszontlátásra!

 

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás