Kilépés
Piros pirula projekt

Kritikák, 2022. 11. 27.

Már több, mint két éve, kiosztották a pirulákat. Választani lehetett kék és poros között. Mindenki azt a színű pirulát vette magához, amelyet akart. A választásban semmi kényszerítés nem volt.

Kép forrása: lifechanger.hu

Azt mondták, a kék a maya – a káprázat, álom, felejtés tablettája. Ha azt veszed be, nem kell foglalkozz az igazsággal. Továbbra is az szerint élhetsz, ahogy a média megmondja, soha nem fogod megkérdőjelezni a dolgokat, és a fősodrásban leszel. Nincs szükség arra, hogy kimozdulj a kényelmi zónádból, továbbra is szőheted terveid, foglalkozhatsz a neked fontos dolgokkal: pénzzel, szórakozással. Néha lesznek szabályozások, de te ezeket jól fogadod majd, örömmel részt veszel a közös felelősségben. A maszkot örömmel hordod majd, azzal a megnyugtató érzéssel, hogy ezzel a közösségért teszel valamit. Hogy másoknak segítesz. Hogy a társadalmi felelősség benned maximális. Néha el kell fogadnod a következő oltást, de ezt abban a hiszemben teheted, hogy nincs semmiféle káros hatása, és megóv téged minden járványtól. A gondolkodásba nem kell túl sok energiát belefektetned, hisz adott lesz minden: kit kell gyűlölni, kit kell szeretni, miben kell hinni, mi az igazság és mi az álhír, kik azok a "konteósok", kik terjesztik az összeesküvés elméleteket, és kik a szakemberek, akik a valós tudományt képviselik. Ha esetleg szociális kreditrendszert vezetnének be, azt is majd örömmel fogadod, hisz sok pontod lesz, és bárhová elutazhatsz. Szinte semmiben sem leszel korlátozva, nyaralhatsz keleten és délen és nyugaton és északon, szórakozhatsz mindenféle klub belterében és teraszán. Nyugodt és kényelmes életet élhetsz. Egyszóval: boldog leszel.

Ha a piros pirulát választod, jaj neked. Ez a viddja – az éberek pirulája. Egyszerre látni fogod a kényelmetlen igazságot, belátsz a színfalak mögé. Nem lesz többé kényelmes az életed, hisz többé már semmire sem támaszkodhatsz. Minden fősodrásban a propagandát fogod látni, és azt a rengeteg pénzt, ami egyik oligarchától a másik zsebébe vándorol. Egyszerre világossá válik előtted a színjáték, a karnevál. Nem lesz kényelmes életed. De boldog leszel. Boldog leszel egyszerűen csak az igazság tudásától, semmi több.

Fontos itt megjegyezni, hogy mivel azok, akik a kék tablettát választották, alszanak, így azt fogják álmodni, hogy a piros pirulások nem épeszűék, lemaradottak, buták, és le fogják őket nézni. Ezzel mindenképp számolni kell.

Fontos, mondták, hogy ha a kék pirulát választod, utólag bármikor beveheted a pirosat, ez nincs megtiltva, ha vállalod annak minden nehézségét. Fordítva azonban nem megengedett. Ha a piros pirulát választod, akkor azt örökre választottad.

Mivel a felébredés esélye mindig adott, néhányan el kezdték osztogatni a piros pirulákat, elindult a piros pirula projekt, de igen kevesen élnek vele. A kék pirula adta káprázat kényelmesebb annál, hogy sokan erről a kényelemről lemondjanak. A piros pirula projekteseknek tudniuk kell, az esélye annak hogy valaki azt bevegye, igen elenyésző.

Eközben valakik megszámolják, hányan vették be a kék pirulát, és ennek tükrében szövik további terveiket. Egyelőre nyugodtan szőhetik, hisz a kék pirulások az elvártnál jobban teljesítettek. Néhány ébresztő tesztet bedobtak, hangosan csengetett a vekker, lármáztak és doboltak, de a kék tablettát bevevők nem ébredtek fel. Annak oka, hogy a kék pirula ennyire jól sikerült, csupán az emberek hatalmas vágya a kényelemre, nyugalomra, káprázatra, álomra.

Azt hiszem, a piros pirulások ebbe végre bele kell nyugodjanak.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
3 hozzászólás
József, 2 éve
A kék pirulának van egy nagyon érdekes hatása.... Minden kék pirulás szentül meg van győződve arról, hogy ő a pirosat vette be. Bármikor szóba került a felébredés, kivétel nélkül mindenki meg volt győződve arról, hogy ő ébren van, a többiek viszont alszanak. A szomorú valóság az, hogy még azt sem értik, mi is az a felébredés...
István, 2 éve
Igazad van :)
Cygnus, 3 hónapja
A pirosak nagy felelősséggel tartoznak,a kékekért is,mert ők tudják az igazságot! Van akit nem lehet felébreszteni kábulatábol,bármilyen fájdalomnak van kitéve,de amint atjut a fátylan a földi élete leteltevel,biztosan meglátja mit kellett volna tennie...S jöhet egy új megtestesülésre ide a 3D.ba,ami sokkal nehezebb lesz sajnos...