Kilépés
Eladó a pozitív gondolkodás!

Kritikák, 2017. 11. 14.

Hála a közösségi hálóknak, meg a könyveknek, meg a nagy internetnek, a keresők nem kell sokáig keressenek. Már az első percekben rátalálhatnak arra a fantasztikusan kidolgozott agymosásra, amivel aztán boldogan, gazdagon élhetnek míg a világ. Azt mondják, az emberiség kezd nyitott lenni a spirituális információk fele. Tévedés. Az emberiség egy új agymosodát fogadott el magának.

Festmény / rajz: Kálic

A minap olvastam egy "idézetet": "Soha ne fuss olyan után aki nélküled is boldog. Találj olyant aki nélküled nem tud élni!" Mielőtt azt írtam volna alája, hogy "köszi, de nekem olyan kell, aki nélkülem is tökéletesen tud élni, és szabad akaratából van éppen velem", meggondolom magam. A szociális hálón néhányszor (háromszor?) megírtam a véleményem - láss heves reakciót. Kedves Jánosszéllistván - irják - Ön bizonyára nem ismeri a pozitív gondolkodás nagyszerű lehetőségét... Vagy: Kedves Jánosszéllistván, Önnek joga van a véleményéhez, de tudja meg hogy téved, mert... Egyszer egy nagy nagy Mester idézethez (a nevét nem írom le) szóltam hozzá, hogy "vannak dolgok amiben ez az XY is tévedett....", s ezzel kivertem a biztosítékot a csordánál. Kábé háromszáz huszonhaton vágták a fejemhez hogy kórházi kezelésre szorulok, mert ellent mertem mondani a Nagy Mesternek... Előre azt hittem, hogy azok az emberek, akik nyitottnak látszanak a spirituális információ fele, nyitottak is, de rá kellett jönnöm, hogy távolról sem. Kedves Jánosszélistván - írják - Ön kicsoda, hogy meg meri kérdőjelezni a Nagy Mester szavait? Hát ki? Na ki?

A Nagy Banda, akik megírták, megfilmesítették, aztán ezerszer meglovagolták a Titok című alkotást. Ezek azok, akik a Mágia és a rezonancia törvényét összemosták, elnevezték Vonzás törvényének, és milliókat húztak csőbe. Az vagy, amit gondolsz, minden, amivel találkozol, Te vonzottad be, de ha elkezdesz pozitívan gondolkodni - esetleg egy erre épülő MLM rendszerbe is beállsz - megváltozik az életed! Ez a nagy Titok! Ennyi! Nem elégít ki? Akkor Te nem érted a pozitív gondolkodás ragyogó lehetőségeit. Hisz a Titok előtt már Silva is tudta ezt, s kidolgozta az agykontroll módszerét. De Silva előtt jóval, mások is tudták. A különbség az, hogy a Nagy Banda ráeszmélt, micsoda pénz rejlik a Titokban. Hisz jól tudják, nem fog változni semmi, de pénzt azt lehet keresni a pozitív gondolkodással. Ez a pszichológia egy modern formája. Könnyek ezrivel. Hogy micsoda nagy dolog ez a Titok!

Modern életmegnyerési és élet kizsákmányolási kísérlet. Ezért aztán meg sem említik a többi egyetemes törvényt. A polaritás, a karma, netán a ciklus és ritmus törvénye? Ja, az egy másik Titok tárgya, amit a jövőben fognak pénzügyileg meglovagolni.

Pár könyvet elolvastam a témában. Nulla irodalmi igényességgel, színes borítóval kerülnek a piacra. Még olyant is olvastam, ami tele volt tűzdelve a chat-elésre jellemző hangulatjelekkel. Ez a Titok! (Mosoly). Ez aztán a valami! (Mosoly).

Az író mosolygott, elhiszem. Én már nem tudtam vele együtt örülni, de hát ez azért van, mert nem értem a Nagy pozitív gondolkodást. Azt hittem, ez a nagydolog olyan mint a fitnesz, csak nem a testünket, hanem a lelkünket vagy az agyunkat tornásztatjuk. Egészség kívül belül. A Titok egy új irányt adott a spiritualitásnak, mint anno a New Age, kissé leszűkítve, eladhatóvá gyúrva, laposítva, hogy a leggyengébb gyomor is megemészthesse. Évekkel ezelőtt Hamvas jóval többet írt meg, sokkal magasabb színvonalon, de az a kutyát sem érdekelte, mert "tele van idegen szavakkal". Értem, a mai interneten felnőtt gyermeknek a magyar nyelv legtöbb szava idegen. Értem én! S mert ezt a Nagy Banda is tudta, hát kiszedte a dolgokból a lényeget, s felhígította, aztán eladta.

Hamvashoz kell az Idegen szavak szótára, mondják. A Titok az érthető! Hát hogyne lenne érthető, hisz azért lett megírva. Hamvas magas szinten ír, mondják, érthetetlen. De a Titok és társai! Az aztán a nagy Bumm! Egész könyvtárat töltenek meg ugyanazzal az egy dologgal: a vonzás törvényének nevezett agymosással.

Csalódottan tettem le azt a pár könyvet, amelyet a témában elolvastam. Hát ez TÉNYLEG NEM MOND SEMMIT! Minden szó, ami benne van, elcsépelt közhely! A semmitmondás csúcsa!

Itt a másik nagy idézet: "Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! A személyiségem én vagyok, a viselkedésem attól függ, te ki vagy!" Na! Hát ez az eredménye a pozitív gondolkodásnak: válasszuk szét a személyiségemet a viselkedésemtől. Tegyük a kettőt függetlenné egymástól. Ez az új felelősség? "Ne az legyél amit gondolsz!". "Az vagy amit gondolsz!". Szkizofrénia.

Vagy a másik: "Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet..." S a többi. Mondhatná egy gyermekgyilkos. Na! Vedd fel szépen a gyermekgyilkos cipőjét, ne ítélkezz! Gondolkodj pozitívan: fogadd el a világot olyannak amilyen, ne ítélkezz, a világ jó, az ember jó, a gyermekgyilkos jó, az erdőirtó jó, a bank jó, a kaszás tökéletes. Csak pozitívan!

"Kedves Jánosszélistván, hallom máris, Ön semmit sem értett meg az egészből. Ön még nem érett a Titokra!"

A helyzet az, hogy nekünk magyaroknak, akik úgy verjük a mellkasunk hogy szökik ki hátul a T5 - ös csigolyánk, nem jók a magyar könyvek. Pedig Szepes Mária is jóval meghaladta minőségben, spiritualitásban, igényességben és tudásban a Titok prófétáit, nem is beszélve Hamvas Béláról. Nem. Nekünk amerikai sikerkönyvek kellenek a pozitív gondolkodásról.

És itt vannak az egycentes mesterek. A modern spiritualitás követői és tanítói, akik megtanítanak aludni. Szép rózsaszín auraszínek, glóriák, harminchatodik dimenzió. Nem mindegy? Jóslás, önjelölt messiások. Szintek, fokozatok. Mesterek, akik nem csak az aurádat, de a benned levő csillagokat is látják. Sőt azt is látják - és ez az ami számít - hogy mennyi pénzt vagy hajlandó kifizetni az ébren alváshoz. Hogy miről ismered meg ezeket a modern messiásokat?

- elméleteik nincsenek kipróbálva a gyakorlatban, nagy részük ki sem próbálható (mert semmi köze ahhoz a térhez és időhöz ahol élünk)

- elméleteik nélkülöznek mindenféle realitást és logikát

- nagy közönség rajong értük (népszerűek, érthető okokból: nem mondanak semmi fájdalmasat)

- tanításuk lényege nem a felébredés, hanem az álom és a lelkiismeret spirituális megnyugtatása. "A világ jó. Te jó vagy. Minden jó. Mosolyogj!"

- életük nem tükrözi az elméleteiket: betegek, nincs párkapcsolatuk, illetve olyan elméleteik vannak, amelyekkel állapotukat igazolják (miért is kell ők betegek legyenek, s az miért üdvös).

A modern messiások arra építenek, hogy az életet meg lehet nyerni, ha nem megy ez fizikailag, akkor erre valók a szellemtudományok. Ezért elméleteik már alapból romlottak. De ez őket nem érdekli, hisz amíg van aki fizet érte, addig minden rendben.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás