Kilépés
Csillagjegyek parancsolatai

Gondolatok, 2017. 12. 05.

Az élet: cselekvés. A boldog és kiegyensúlyozott élet megvalósításához meg kell mozdulni. Cselekedni kell. Megvan bár az elmélkedés, a gondolkodás, a tanulás korszaka is, de előbb - utóbb el kell indulni az úton. Azt írja Hamvas valahol, hogy minden lehetőséget birtokba kell venni. A cél nem egyetlen pont, hanem a mindenség. Az útirány nem kelet, vagy nyugat, hanem minden egyszerre. Amit tennünk kell az életben, sorstól, belső konstrukciótól függetlenül, azt szépen összefoglalják a csillagjegyek. A szellem tizenkét mozdulata. Azok az alapmozdulatok, amelyeket minden embernek meg kell tennie. Valamikor biztosan.

Festmény / rajz: Kálic

Kos: Légy önmagad, kezdj neki! Légy bátor elkezdeni! Ne félj attól, amit meg kell tenned, ne félj a harcot felvállalni! Ne alkudj meg, ne menj bele a korrupcióba. Az életet nem kell megkönnyíteni, hanem élni kell. A hamis béke, a megalkuvás nem visz előre. Egyszer át kell törni a korlátokat, hogy meglásd, mi vár a túloldalon. A Kos pillanat ez a pillanat: áttörni a falat, lebontani a saját félelmeink által emelt korlátokat, és új lehetőségeket találni.

Bika: Tarts ki, ne add fel, de ha eljön az idő, ne ragadj bele, menj tovább! A kényelem, a biztonság nem az életet szolgálja. Az élet egy folyamat, mozgás, kiáradás, fejlődés, változás. A kényelem keresése a megállás keresése. Ne állj meg. Az igazi biztonságot nem az eszközök nyújtják, hanem a biztos tudás. Ezért ami fölösleges, akár gondolat, akár érzés, akár eszköz, dobd el magadtól, de tartsd meg ami előbbre visz.

Ikrek: Légy játékos, kommunikálj, légy laza! A dolgok megértése az éberség kulcsa. A logikát, a látást állandóan fejleszteni kell. A megrögzött, örökölt világnézeteket és gondolkodási mintákat el kell felejteni, a dolgoknak új értelmet kell adni. Nem csak előre vagy hátra kell nézni, hanem felfele, és befele is. Találd meg az összefüggéseket a képzeletvilágod és a sorsod között. Ezek az összefüggések lesznek a kulcs a harmonikus élethez.

Rák: Légy megértő és befogadó, ne félj a változástól! Ne félj az ismeretlen információt befogadni, akármilyen kellemetlen is az. Meg kell nyílni az ismeretlen előtt, nyílt elmével kell fogadni a felénk áramló információt, gondolatot, szót, érzést. Ne növessz páncélt csak azért, hogy megvédd magad a kellemetlenségektől. Mert a páncél a jótól is el fog zárni.

Oroszlán: Uralkodj magadon, légy bátor és nemes. Vállald fel aki vagy, állj ki, nézz szembe a valósággal. Légy egyedi, légy önmagad. Ne bújj erősebbek háta mögé, azért, hogy ne kelljen felelősséget vállalnod. Senki sem fogja  helyetted az életedet széppé tenni, értelmessé tenni, azt csakis te tudod megtenni. Légy önmagad uralkodója, aki a saját gyengeségei fölött hatalmas, aki ura saját félelmeinek és gondolatainak. Ne másokon uralkodj, hanem magadon.

Szűz: Arra figyelj, amit teszel, ne robotolj, és ne szokások szerint cselekedj! Az életben minden tevékenység legyen szent: legyen értelme és célja. Bármit teszel, azt a fejlődését és a többi ember felemeléséért tedd, ne öncélúan, csak magadért. Az életmű a kis cselekedetekből épül fel. Ne öncélú munkába és pénzkeresésbe fektesd az idődet, hanem az örömmel végzett munkába.

Mérleg: Légy mértékletes! Ne halogasd a döntést! Légy művész! Ha dönteni kell, ne halogasd a döntést, mert a pillanat elszáll, talán örökre. Ne kételkedj saját magadban, hanem próbáld ki magad, majd a döntésed után kiderül, mi az igazság. A próba nélkül úgy sem tudod eldönteni. Ne ess végletekbe, ne légy mértéktelen, a túlzás nem vezet sehová. Ha valamit megismertél, lépj tovább. Találd meg a mértéket, a rendet és az egyensúlyt önmagadban és a világban.

Skorpió: Ne félj belemenni az élet sötétebb bugyraiba hogy tanulj. Légy hű az igazsághoz! Az igazságot mindig és minden körülmény között meg kell ismerni, át kell világítani, azaz meg kell érteni. Ha félsz az igazságtól, soha sem tudod meg, mit tanulhatsz általa. Engedd el, aminek mennie kell. Csak az tud igazán élni, aki megtanulta a halált: az elengedést, a lemondást. Szüless újjá minden nap, minden percben, ahogy újjászületik a nap is minden reggel.

Nyilas: Legyen hited! Láss tovább az orrodnál! Ne csak azt figyeld, ami a közvetlen közeledben van, ne csak az apróságokra koncentrálj. Előbb utóbb a részeket össze kell rakni, s az egészt is meg kell nézni. Légy ezért nemes és nagyvonalú, aki a halálnál is távolabb lát. Lődd ki a nyilad a messzeségbe, és te legyél a nyíl, amit kilősz. Szerezd meg azt a biztos tudást, amire egész létezésedben támaszkodhatsz, s amit semmilyen történés nem befolyásol: a hitet.

Bak: Mindenért vállalj felelősséget, nőj fel! A gyermekkor mindig véget ér, nem ragadhatsz bele. Az igazi felnőttévállás az igazi felelősség felvállalását jelenti. Amikor senki háta mögé nem bújunk. Amikor senkit sem hibáztatunk. Amikor egyedül is meg tudjuk tenni és megtesszük ami kell. Légy kitartó, mászd meg az akadályokat, az élet próbatétel.

Vízöntő: Légy szabad, tudj kollaborálni! Nem elég a jó ötlet, azt a gyakorlatban is ki kell próbálni. Felelősség nélkül nincs szabadság. Ismerd meg a törvényt, amely a világegyetemet egyben tartja, és élj az szerint. Csak akkor lehetsz igazán szabad, ha megérted a sorsod és a célod. Ha az ittléted okát megérted. Tudj adni másoknak, és tudj elfogadni, egyedül nem üdvözülhetsz.

Halak: Törekedj az egységre. Az igazi szeretet nem az érzelmekben rejlik, hanem az egység felismerésében. Minden és mindenki egy, élj ez szerint. Ugyanakkor állj két lábbal a földön, s cselekedj, tedd ami a dolgod, nézz szembe a valósággal, ne szédíts magad és ne ködösítsd az életed. Az álmodozás akkor lesz az életed felemelője, ha azt gyakorlatban is megteszed. Ne hazudj magadnak, mert úgysem tudod önmagad becsapni.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás