Kilépés
#131 (Több)

365, 2020. 08. 24.

Több vagy, mint amit megveszel, vagy amit megtermelsz. Több vagy a HR-es értékelésénél, a piaci értékednél, a fogyasztói státusodnál.  Nem számít, milyen marketing van a hátad mögött, minthogy az sem, hogy milyen anyagiakkal bírsz.

Az apparátus el szeretné hitetni veled, hogy megvehető, lecserélhető vagy. El szeretné hitetni, hogy minél többet fogyasztasz, annál nagyobb az értéked. Minél többet fogyasztasz, annál többet dolgozol, vagyis az életedből adsz el időt tárgyakért.

Ha elhiszed, hogy az vagy, ami a vásárlásod és a munkád, akkor azzá is válsz. Gondolkodj el, mit adsz cserébe. Időt? Életet? Létet?

Van, aki morált, hitet ad el.

Mégis, az ember jóval több annál, amit elad, vagy megvesz. Több a lakásánál, autójánál, telefonjánál, több az igazgatói állásánál. De több az összegyűjtött közönségénél is.

Bár azt hiheted, hogy az vagy, ami körülvesz, tárgyak és emberek és lehetőségek, mégis, ezeknél ezerszer több vagy. Nem csak azért, mert te vagy, aki mindezek fölött rendelkezik.

Több vagy, mint amit tudnak vagy gondolnak rólad. Több vagy, mint az éves kiértékelőd, több vagy, mint amit az Internet megjegyez rólad.

Több vagy a vallásodnál, tudásodnál, státusodnál.

Mert te Ő vagy, és te meg Ő egyek vagytok és azonosak. Ennél több nincs és nem is lehet.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás