Kilépés
Az új világrend fenntarthatóságának abszurduma (tanulmány)

Gondolatok, 2021. 12. 20.

Az utóbbi évek kényszerített fejlődési tendenciája a virtuális közegben megvalósítható globális diktatúra kialakítása, amely radikálisan megváltoztatja a világot, amiben élünk. Látszólag nincsenek alternatívák. A világjárvány leple alatt elindított, néhol már részben megvalósított intézkedések mind azt a célt szolgálják, hogy az emberiséget egy virtuális valóságba tereljék.

Festmény/rajz: Kálic

Ez gyakorlatilag a fizikai dimenzió gyakorlatból való kiiktatását célozza meg. Nem lehetnek már illúzióink arról, hogy a járványügyi intézkedések milyen jövőt körvonalaznak, és hogy ez a tendencia hová vezet. Elég csak a járvány alatt megszületett új trendeket megemlíteni: otthoni munka (home-office), otthontanulás, online iskola, a digitális (kártyás) fizetés előnybe részesítése, készpénz lassú halála. Nem tagadható, hogy a cél egy digitális személyi azonosító bevezetése, mindenki számára, amely gyakorlatilag az egész életét tartalmazza: egészségügyi adatokat, egyéb személyes adatokat, vagy akár a géntérképet. Az úgynevezett zöld igazolványok, digitális útlevelek, a QR kód mindennek előszobája. Egy jól megtervezett új világ kapujában állunk. Egyfelől a Világgazdasági fórumban hallhatunk a testek internetéről, nagy újraindításról, új világrendről, transzhumanizmusról, másfelől egyre több cég teszi bele teljes energiáját a virtuális valóság és mesterséges intelligencia fejlesztésébe, lásd például a "metaverzum" propagálását. A virtuális világban való gyakorlati létezés forma lehetővé teszi a teljes megfigyelést, és az egyén viselkedése alapján kiszabható jutalmazást vagy büntetést.

Miközben az emberiség egy elterelő hadművelet áldozataként, egy járványra összpontosítja a figyelmét, a szép új világrend egyre inkább megvalósul. Már létezik a virtuális Föld, ahol területek vásárolhatók. Miközben egyre többen elveszítik a munkahelyüket, egyre többen elszakadnak fizikai valóságuktól, a virtuális világ egyre nagyobbra nő. Már adtak el virtuális Gucci táskát négyezer dollár fölött, a Roblox felületén, ahol játékkaraktereknek lehet kiegészítőket vásárolni, de már a világ első digitális háza is megjelent, ami ötszázezer dollár fölött kelt el, és amit egy torontói művész készített. A ház nagyszerű rendezvények szervezésére, esküvőkre, kibérelhető minden olyan eseményre, ami kizárólag a digitális világban történik.

Szóba került a készpénz kiiktatása, és miközben az okos otthonunkban, okos eszközökkel vesszük körbe magunkat, egyre kiszolgáltatottabbakká válunk. A digitális pénz ugyanis az egyik legjobb eszköz arra, hogy az embereket igába lehessen hajtani, hisz bármikor adható és elvehető. Pontrendszer mutatja majd a társadalomban a helyünket, mondhatni, egy új digitális kasztrendszerben fogunk élni. A társadalomban elfoglalt helyünk, munkánk, viselkedésünk, szavaink alapján kaphatjuk a pontokat, vagy vehetik el tőlünk, és e pontoktól függ majd az esetlegesen bevezetett alapjövedelmünk, utazási lehetőségünk, vagy kórházi kezelésünk jogosultsága.

Ha a jelenlegi járvány véget érne, akkor a klímaváltozás miatt szükséges kényszerítő intézkedések fognak a helyébe lépni. Ugyanazokban a kezekben van az olajtársaság és a klíma aktivista szervezetek, a vírus laboratóriumok és a gyógyszeripar, a húsipar és a vegán aktivisták, úgy mozgatják a szálakat, ahogy akarják. És úgy akarják, hogy az emberiséget szép lassan az új világrendbe vezethessék.

A totális megfigyeléshez és diktatúrához az szükséges, hogy az ember egyre inkább eltávolodjon a fizikai dimenziótól, és virtuális, illetve digitális világba lépjen. Egyrészt az erősödő globalizáció, nemzetek, kultúrák lerombolása, másrészt a megfigyelési technológia fejlődése mint ezt segítik. Arcfelismerés, intelligens városok kiépítése, az internet cenzúrázása, tényellenőrzők, a test (biológia) ötvözése a technológiával, biotechnikai ötvözés.

Az új világ színes és kényelmes, ugyanakkor teljesen kiszolgáltatott lesz benne az ember. A történelem során meggyötört emberiség szívesen beleegyezik, akár a szabadságáról is lemondva, egy virtuális világba. Egy menekülés ez, a felelősség, a Föld szilárdsága elől. Nem csak a fizikai test, hanem a felelősség elengedése, privát szféra kiiktatása, a kommunikáció átkerülése a virtuális térbe. A szemtől-szembe új értelmet nyer, egy olyan világban, ahol már nem kell bátorság, és azért kapsz pontokat, ha szófogadó vagy és betartod a társadalmi rendszer szabályait.

Az új világrend megvalósítására eddig is láthattunk törekvéseket: a gyermekek lassú elszakítása a szülői fegyelemből (a nevelés felelősségéből), gyökerek kiirtása, átnevelés, nemzetállamok leépítése. A negyedik ipari forradalom az emberiség átvándorlása a fizikai létből a virtuális létbe, a technológia segítségével. Az egész narratíva már rég elő lett készítve ahhoz, hogy ez az ipari forradalom, és szép új világ megvalósuljon.

De miért is veszélyes ez az új világ, amelybe a zöld igazolványokkal, járványügyi intézkedésekkel az emberiséget beterelik?

A fizikai dimenzió az ember fejlődésének elengedhetetlen tere, hisz a fizikai dimenzióban érvényesül csak az idő és a tér keresztje: a sors. A fizikai dimenzió lényege a szellem fejlődése, azáltal, hogy konkrét tapasztalatok születnek, és konkrét problémák oldódnak meg. Az abszolútum, ha így tetszik, a fizikai világ segítségével fejlődik. Ahogy a tudatos álom gyakorlata is hosszú távon fejlődésellenes, úgy a virtuális világ is, hisz épp azt a szaturnuszi erőt iktatja ki, amely az ember felelősségét adja. Csak össze kell hasonlítanunk a fizikai szemtől-szembe kommunikációt egy virtuálissal, hogy megállapíthassuk a felelősség mértékét a két esetben. Ahol azonban a felelősség hiányzik, ott a szabadság is elvész. Törvényszerűség, hogy amikor a felelősségről lemondunk, a szabadságról mondunk le. Minél inkább alkalmazkodunk az új világhoz, annál inkább irányítás alá kerülünk.

A szaturnuszi erők, azaz a felelősség kiiktatására tett igyekezetet mindenhol nyomon követhetjük: a férfi erők destruálása, az apai szellem eltüntetése, a nevelés szabályozása, a hagyományok eltörlése, a szexuális alternatívák erősítése, és így tovább.

A világ elitjei Isten helyére léptek, hogy az emberiségnek egy új, nem fizikai valóságot teremtsenek, azonban ez a virtuális élet hosszú távon fenntarthatatlan, mert a teremtés és fejlődés törvényeivel megy szembe. A fizikai dimenzió kiiktatása az emberi életből és fejlődésből óhatatlanul a civilizáció összeomlásához vezet. Ez az a pont, amiről a világ elitjei nem tudnak, vagy nem akarnak tudni. Az új világrend végét nem a lázadások és az engedetlenség fogja okozni, hanem az emberi sorsok érvénytelenítése, ami azonban a teremtést hiábavalóvá tenné. A létezés nem tűri az értelmetlen dolgokat, az értelmetlen dolgok megsemmisülnek. A virtuális valóságba való átvándorlás a teremtés célját iktatja ki, így egy olyan paradoxon keletkezik, aminek következményeit még nem ismerjük.

A jelen folyamatban a legfőbb törekvésünk a fizikai világunk megőrzése kell legyen: kapcsolat a Földdel, a felelősség felvállalása. Jó irány lehet az önfenntartás, az önfenntartó közösségek létrehozása, a cserekereskedelem.

A Szaturnuszt a küszöb őrének is nevezik: csak az léphet tovább egy adott szellemi szférába, egy adott szellemi szintre, akinek a felelősséget maradéktalanul sikerült felvállalnia. Az új világ, amelybe az egész járvány narratívájával belesodornak, a szaturnuszi erők végérvényes kiiktatását célozza meg, így az emberek szellemi fejlődésének esélyét nullázza le. Amikor az emberiségnek esélye sem lesz a spirituális továbblépésre, a szerepe okafogyottá válik, és ez a civilizáció megszűnik. Kivéve persze, ha lesznek és fennmaradnak olyan közösségek, akik a Földanyával kapcsolatban maradnak, akik a szellemi Apával is kapcsolódnak, és így a szaturnuszi elveket fenntartják.

Felelősségünk, épp ezért, az éberségünket folyamatosan fenntartani, ahhoz, hogy a létezésünk értelme ne vesszen el, a fizikai ittlétünk létjogosult maradjon. Ha a kényelmünknek és lustaságunknak következtében tovább alszunk, a lábunk alól kihúzzák a Földet, és nem sokáig élvezhetjük majd a virtuális valóság és digitális kényelem előnyeit. A Földanya elvesztése ugyanis a szellemi Ég-Apa elvesztése is egyben. Gyökértelenné és szellemtelenné válva, mi haszna létezésünknek?

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás