Kilépés
A titok, avagy a szellemi kölcsön

Gondolatok, 2022. 08. 22.

Számos modern szellemi technika célja nem más, mint az ember anyagi vágyainak és élvezeti igényeinek kielégítése. Az agykontroll, a vonzás törvénye, a nagy “titok” mind igyekeznek kihasználni az ember rejtett vágyait, és megtanítják azt fekete-mágiázni, hogy a vágyait kielégíthesse most azonnal.

Kép forrása: culturacientifica.com

Szellemi hitelfelvételnek, vagy kölcsönnek nevezem ezt, amikor az ember már azelőtt bevonzza a dolgokat, még mielőtt megérne rá, és ezek árát utólag kell megfizetnie, mint minden hitel esetében. Normális létfolyamatban a fejlődés, tapasztalás, megértés hozza el azt, amire szükségünk van, és ténylegesen csak azt, a szellemi kölcsön során azonban előre igényeljük azokat a dolgokat, amikre nem is biztos, hogy szükségünk van, csak úgy véljük. Így az utólagos következmény kettős: egyrészt meg kell fizetnünk a hitel árát, másrészt nem tudunk mit kezdeni azokkal a dolgokkal, amelyekről kiderül, hogy nincs szükségünk rá.

Lássuk mindezt az anyagiak példáján keresztül.

Ha az embernek nincs elég pénze, szegénységben él, az azt jelenti, hogy önmagában kell dolgoznia az okok megfejtésén, megértésén, és szellemileg kell fejlődnie, hogy ezt a problémáját orvosolni tudja. Lehet a gyávasága miatt szegény, vagy a lustasága miatt. Lehet azért, mert ezen keresztül valami egészen mást kell megértenie vagy megtanulnia, ami nem is függ össze a pénzzel, anyagiakkal. Az is lehet, hogy a kényelmi igényein kell változtatnia, vagy azt a káprázatot kell önmagában feloszlassa, hogy az anyagiaktól boldog lesz. Ekkor bejön a képbe a “titok”, ami azt ígéri, hogy ha a pozitív gondolkodást kitartóan gyakorolja, a gazdagságot elég sokszor elképzeli, akkor a szegénységének vége szakad, és eljön a vágyott gazdagság. El is jöhet, nem az a kérdés, hogy a dolog működik e. A kérdés az, hogy az ember, aki gyakorlatilag gazdagságot mágiázott magának, megtanulta-e azokat a leckéket, amiket kellett. Szert tett-e bátorságra, kitartásra, megtanulta-e képességeit használni, egyenesebb és őszintébb lett-e, felülvizsgálta-e önmagában a vágyait. Valószínű hogy nem, hisz a gazdagságot már azelőtt elérte. Így a tanulási folyamat félbeszakad, és az ember élete egyszerre válik hiábavalóvá. A fejlődés azonban nem állhat meg, így egyéb problémák révén kénytelen az ember fejlődni. Gazdag lesz, de boldogtalan, vagy elveszti az egészségét, vagy depresszióba esik, mert érzi ezt a hiábavalóságot. Megkapta azokat a dolgokat, amire vágyott, és amikről utólag kiderült, hogy nincs is szükség rájuk, vagy nem is azok, amikre igazán vágyott. Az utólagos törlesztéstől azonban nem menekülhet, és a legtöbb esetben, ahogy lenni szokott, az ember olyan dolognak fizeti meg az árát, amivel nem ért semmit. Nem hogy nem fejlődött, nem lett boldogabb, hanem az boldogtalanabbá tette.

A fejlődés egy folyamat, és a fejlődés következménye a jólét meg a boldogság. Boldogságot nem lehet hitelbe előre elérni. Csak boldogság illúziót lehet hitelezni. Minden, amit a titok módszerrel, az agykontrollal, a vonzás törvényével elérhetünk, csak boldogság-illúzió, lehet az szép ház, drága autó, sok pénz, egzotikus nyaralás, szép szerető. Lehetséges, hogy utólag a sok pénz gyógyszerre megy majd el, a szép házunkban egyedül maradunk, a drága autónkkal falnak rohanunk, vagy kiderül a szép szeretőről, hogy kibírhatatlan a stílusa.

Az igazi motiváció mindig a “boldognak lenni”. Azt hisszük, hogy a boldogság külső dolgok függvénye, amiket be kell vonzani. Amikor bevonzzuk ezeket, mindig kiderül, hogy a boldogsághoz semmi közük. Ekkor újabb és újabb dolgokat vonzunk be, amikről azt gondoljuk, hogy boldogságot hoznak, és mindig kiderül, hogy nem. Hiába finomítjuk a képet, ahogy ajánlják, hiába képzeljük el részletesebben.

A fő ok az, hogy nem tudjuk, mitől leszünk boldogok. Erről csak elképzeléseink vannak. De mindig, amikor trükkökkel elérünk valamit, rá kell jöjjünk, hogy nem ez volt az igazi boldogságot adó dolog, kell egy újabb, egy másik. Mindez abból a hibás alapállásból keletkezik, hogy az ember azt hiszi, boldogsága az anyagi javaktól függ, vagyis attól, hogy van-e elég pénze a vágyait kielégíteni, és élvezeteket halmozni.

Az emberiségnek ezt az állandó boldogság-kergetését használta és használja ki számos ezoterikus módszer, amely azt mondja, elérheted a boldogságot rövid idő alatt, azaz: hitelbe megkapod. Az ember annyira vágyik erre a – számára is felfoghatatlan – érzésre, hogy nem érdekli, mit kell majd utólag fizetnie, csak kapja meg minél hamarabb. Milyen jó, ugye, hogy hamarabb nézhetem a tévében a romboló tartalmat, mint hogy megdolgoznék a pénzért, amellyel megvehetem, és majd utólag dolgozok meg érte. És miközben azért dolgozok, hogy a megszerzett boldogság-pótlómat utólag kifizessem, rá kell jönnöm, hogy nem az a valami volt az, ami az áhított boldogságot elhozta – gyorsan "imaginálnom" kell egy másikat.

Ez egy “never ending story”, melynek lényege a soha el nem ért boldogság, és az egyre keservesebb utólagos fizetés.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás