Kilépés
#86 (Apparátus 3)

365, 2020. 03. 27.

Az információ elhárításának szép példája lehet az asztrológia.

Ma bárki normális ember, aki az asztrológiáról hall, nem tudja azt komolyan venni. Hisz hogy is vehetné komolyan azt, amivel folyóiratok és újságok vannak tele, a jósolgatást, a napi horoszkópot, a sok misztikus zagyvaságot. Egy igazi asztrológusnak, aki hű marad az igazsághoz, nincs sok olvasója, követője vagy hallgatója, és nem is lehet. Hisz közben az asztrológiából szórakoztató ipart csináltak - és mi más lehetne a legjobb a káprázat fenntartásában, mint a szórakoztató asztrológia.

Az igazi asztrológia lényege elveszett a süllyesztőben. Sikerült azt teljesen veszélytelenné tenni az apparátussal szemben. Ma nincs olyan asztrológus, aki sok hallgatóra tehetne szert, ha nem a szórakoztató asztrológiát műveli. Miért? Mert az emberek nem tudják megkülönböztetni az igazi tudást a hamistól. Nem tudják megkülönböztetni az igazi asztrológiát (ami a sorsfeloldás kulcsait tartalmazza) a szórakoztató asztrológiától. A kétféle asztrológia az emberek szemében ugyanaz. Így természetes, hogy az inkább szórakoztató asztrológiát kezdik követni, a másik helyett. Egyrészt ki akar megváltozni, ki akar felelősséget vállalni? Szinte senki. A szórakoztató asztrológia nem kötelez semmire. Csak szórakozás.

Azzal tehát, hogy a beavató asztrológiából jósolgató szórakozást csináltak (és ki más, mint az asztrológusok, akik öncélúságukról nem tudtak lemondani, híresek és népszerűek akartak lenni), az asztrológiát komolytalanná tették. És nem csak múlt időben, ma is, folyamatosan teszik komolytalanná.

Az emberiség fellélegezhet: nem kell gondolkodnia, nem kell kilépnie a kényelmi zónából. Egyszerűen azt mondhatja, hogy az asztrológia komolytalan (és egyébként is, a tévé meg a tudomány is ezt mondja), tehát minden maradhat a régiben.

 

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás