Kilépés
#85 (Apparátus 2)

365, 2020. 03. 25.

Az információ elhárításának az alapja, hogy az igazságot semlegesíteni kell.

A semlegesítés történhet félrevezetéssel, nevetségessé tétellel, vagy egyszerű cenzúrával.

Vannak emberek, akik megpróbálnak az igazság nevében felszólalni, de hangjuk mindig erőtlen marad. Ennek igazi oka az információ elhárítása. Így tették komolytalanná az összes beavatási módszert (asztrológiát, alkímiát, és minden hasonlót), vagy cenzúráztak meg (a szentkönyveket például, a kanonizálások alkalmával). Ha felszínre kerül egy igazság, akkor mindig akad az apparátusban valaki, aki erre rátesz, nem kell sok, csak épp annyi, hogy az egész komolytalanná váljék.

Mondjuk egy befolyásos, influenszer személy átveszi azt az igazságot, amit valaki valahol megírt, és ismételgetni kezdi, de közben misztikus dolgokkal tölti fel, mindaddig, amíg az az információ már nem lesz az éberség szolgája, sőt, a káprázatot erősíti. Egy idő után már senki sem veszi komolyan ezt az információt, mint ahogy azt sem, amit az a valaki mondott, akinek a szava alig hallatszott. Miért? Mert az ő igazságát is már az elferdített igazsággal azonosítják, ami nevetséges és komolytalan.

És a komolytalanná tett információ nem árt az apparátusnak. Egyszerűen szórakozás lett belőle. Szórakozás, ami a figyelmet szétszórja - eltereli az igazságról.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás