Kilépés
#84 (Apparátus 1)

365, 2020. 03. 25.

Az apparátus egy olyan szerkezet, ami - bár teljes mértékben az igazság ellen van berendezkedve - mégis képtelen az igazsággal szemben egyenes úton védekezni.

Ahhoz, hogy az apparátus egyáltalán működhessen, szükség van arra, hogy az emberek apparátusba gondolkodjanak, azaz elveszítsék az éberséget, vagyis az alapállást.

Az apparátus fenntartása érdekében számos technikát dolgoztak ki, amelyek célja az emberek a maya (káprázat) állapotában való megtartása. Mivel az apparátus nem tud logikai észérvekkel védekezni az igazság ellen (nincs logosza, azaz igazságtudata), így két fontos technikát alkalmaz: a manipulációt és az információ elhárításának technikáját.

A manipulációnak szinte mindenki bedől. Hisz ennek érdekében dolgozik Hollywood, ezért van média, tévé, internet. A mindenkori helyes, vagy általuk normálisnak nevezett magatartást a hivatalos (politikailag korrekt) médián keresztül sugározzák. Amikor az ember nap mint nap ugyanazt hallja, akkor ugyanazt kezdi ő is gondolni, hinni, sőt, egy idő után a saját véleményének hiszi. Ez szó szerint varázslat (Hollywood, a varázspálca).

De ebben a manipulálásban a legfőbb bűnös maga az ember, aki elvesztette éberségét, gondolkodó képességét. Mivel a gondolkodás nehéz, ezért kényelmesebb kész gondolatokat, véleményeket elfogadni, és azokat magunkénak tekinteni. Legyen akár tudományos, akár szociális vagy pszichológiai kérdés, ha a megoldás adott, és azt csak asszimilálni kell, mindenki megmaradhat a kis kényelmi zónájában. A megoldást folyamatosan közvetíti a média. Ez a megoldás lehet tudományos tény, politikai mozzanat, törvénykezés, vagy egyszerűen a normalitás formálása.

Mindenesetre tény, hogy az éberségét vesztett ember állandó manipulálás alatt van. Ha az ember nem vállal igazi felelősséget, akkor azt kihelyezi. Vagyis a felelősséget a tudósok, politikusok, bankárok, pszichológusok vagy papok kezébe adja. Döntsék el ők, mi az igazság és mit kell tenni. A felelősséggel együtt azonban a saját sorsa feletti irányítást is odaadja.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás