Kilépés
#83

365, 2020. 03. 23.

A Tarot 16. kártyája a Torony. A kártya egy toronyból lehulló alakokat ábrázol, a torony összeomlik, cipő, maszkok és más kellékek hullnak a mélybe. Egyes kártyákon a toronyt lángok borítják, másokon villám csap bele. A Kos alá tartozó élettörténés, és a jelentése a következő.

Ha az ember nem hajlandó a fejlődésre, csak saját kis kényelmi zónájában marad, elzárkózik, beburkolózik, előbb utóbb eljön a nap, vagy a pillanat, amikor ez a vár, amelybe elbújt, megomlik. A vár, amit az ember oly gondosan maga köré épített az élete folyamán, megomlik, a maszk lehull, és az ember megpillantja valódi önmagát. Lehet ez egy katasztrófa, egy baleset, egy nagyobb betegség, csalódás. Valami, ami az embert felébreszti. Álmából felrázza, és szembeállítja önmagával.

Az újjászületés mindenkire kötelező. A létezés állandó mozgásban van, nem lehet megállni. Aki megáll, az kénytelen védekezni a mozgás ellen, így kénytelen bezárkózni. A baj az, hogy állni nem lehet: felemelkedünk, vagy az entropikus erőkre hagyatkozva zuhanunk. Aki nem fejlődik, az visszafejlődik. Ez az entropikus zuhanás a Toronyban érhet véget: egy pillanat, amikor az ember ráébredhet saját önvalójára.

Az ember nagyon sokszor kap esélyt az újjászületésre. Sokan az összes esélyt eljátsszák. Miért? Hogy megtarthassák azt, ami a leglényegtelenebb: az énjüket. Azt, amivel kikérik maguknak, hogy őket uramnak, doktornak, kitudja minek szólítsák.

A Torony a végső esély az újjászületésre.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás