Kilépés
#81 (Mai mesterek)

365, 2020. 03. 21.

A világot ellepték a misztikusok, az "életjobbító edzők", a magukat mesterré avanzsálók. Épp mostanában néztem meg egy ilyen "edző" előadását, és már az elején feltűnt, hogy fizikai tényekkel nincs tisztában.

A metafizikai éberség, tudás alapja a fizika és a matematika. Ugyanis a világegyetem a számokon nyugszik. A teremtés alapja a szám. Ezért az embernek először a fizikai világát kell megismernie. Mert, bár a szellem az elsődleges, a fizikai dimenzióban élünk, és ennek oka van. Nem lehet a fizikai dimenziót elhazudni, letagadni. Azok az előadók, akik nincsenek tisztában a fizikai dimenzió törvényeivel, működésével, azok a szellemi szférához sem értenek. Az ilyenek jobbára azt állítják, hogy csak a szellemi dimenzió számít, a fizikai világ meg amúgy is csak illúzió.

A dolog egyszerű. Bármilyen önjelölt mester előadását nézed, hamar feltűnik, hogy valamit nem tud, vagy nem úgy tudja, ahogy van, átcsúszik fontos részletek fölött, rossz következtetéseket von le - sok esetben alapvető matematikai egyenletet nem tud megoldani, nem beszélve arról, hogy azt sem tudja, hogy hívják azt, amiről épp beszél. És ha a fizikai világában ennyire tájékozatlan, hogy bízhatnánk abban, hogy amit a szellemiekről mond, az úgy van? Hisz abban, amit mindenki hamar leellenőrizhet, vagyis a fizikai dimenziót érintő állításaiban téved, akkor a szellemi állításait sem lehet komolyan venni.

Sok előadót láttam, aki a gyógyításról, a betegség értelmezéséről beszélt, de már az elején kiderült, hogy azzal sincs tisztában, mi a fizikai szerepe a májnak vagy a vesének.

Ha már valaki kiáll az emberek elé, és több mint egy órás előadással fárasztja őket, alapvető követelmény lenne, hogy azokkal a dolgokkal, amelyek a fizikai dimenziót érintik (betegségek, szervek, vírus, matematika, fizika, társadalom, politika, pénzügyek és minden más) legyen tisztában.

Az éberség megszerzésének lépései: fizikai világ megismerése (legalábbis alapszinten), majd nyitás a szellemi világok fele. Olvastam, hogy minden tulajdonságot birtokba kell venni. Ugyanez érvényes a tudásra is. Természettudományok nélkül a metafizika csak egyszerű misztika lesz.

Misztika: szépnek hangzó, legtöbbször kitalált szellemi mese, amely arra hívatott, hogy az amúgy is káprázatban élő embert még jobban elaltassa. Az éberség kizárja a misztikát.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás