Kilépés

#80

Azt mondják, elenyészően kevés az, amennyit másnak hazudunk, ahhoz képest, mennyit hazudunk önmagunknak.

Ezért a transzparens egzisztenciát azzal kell kezdeni, hogy megvizsgáljuk, hol hazudunk önmagunknak. Az önmagunknak való hazudozás összetett, és számos dolog közrejátszik: a világnézetünk, a félelmeink, a kényelmünk. Itt elsősorban a bennünk levő Lilith-ről kell szót ejtsünk, vagyis a bennünk levő fekete lyukról, arról a pontról, ahol a leginkább korrumpálhatók vagyunk.

Mindenkiben ott van ez a fekete lyuk, hoztunk magunkkal, és ezt nem lehet eltüntetni, de számolni kell vele. Meg kell vizsgálnunk, hogy hol, és miképp esünk korrupcióba, az által, hogy önmagunkat félrevezetjük. A Lilith az emberben levő fertő, ahol az ördögök születnek: a kis titkos gondolatok, vágyak. Az emberben levő entrópia magja. Akár a világnézetünkből fakadó téveszmék, akár a kényelem megszerzéséért és megtartásáért születő gondolatok, ha megakadályoznak az éberségben és a transzparenciában, mind ördögiek. Hogy az ember a képzelt boldogságában és kényelmi zónájában maradjon, ezek a gondolatok beépülnek a világnézetbe, majd az imaginációba, és folyamatosan félrevezetnek.

Ezért az éberség megszerzése munka, minden napos folyamatos önvizsgálat, önleleplezés. Vagyis exortio. Az entropikus gondolatok felfedezése, és a tudat fényében azok átvilágítása.

365