Kilépés
#73

365, 2020. 03. 13.

Egy vírusos világjárvány rávilágít arra, hogy mennyire szédületben él az emberiség nagy része, mennyire befolyásolható, vagy épp megszólíthatatlan (elzárkózott).

Ha megvizsgáljuk a vírust, mint analógiát, akkor mindenképp az életképzeletben levő, nem odavaló gondolatokra, vágyakra kell gondolnunk. Olyan kis gondolat - energiákra, amelyeknek nem lenne szabad ott lenniük, mert ezek a káprázat részei. Mit tesz a vírus? Rátapad, és felülírja az élő sejt kódját. A szellemi vírus is ugyanezt teszi: megfertőzi a helyes meglátást, a helyes gondolatot. Megváltoztatja az életképzeletet. Mindez azért lehetséges, mert az ember káprázatban él, és nem működteti a megkülönböztető képességét. Két véglet van: vagy teljesen befolyásolható (az angol influence nem véletlenül hasonlít az influenzára, illetve más források szerint az influenza elnevezés olasz, szó szerinti jelentése pedig hatás, befolyás), vagy teljesen elzárt.

A befolyásolhatóság negatív értelemben (tehát a vírus témában vizsgálva) azt jelenti, hogy az embernek nincs saját hite. Így nincs saját, személyes világlátása, és felelőssége. Ezért kénytelen azt hinni, és gondolni, mit a többi ember (a többség). Nem mer felelősséget vállalni a személyes véleményéért, helyette hamis felelősségekkel terheli magát. Nézzük meg az angol felelősség szót: felelősség (responsability) a felelésre való képességről (amability to respond) szól. Azaz: a megszólíthatóságról. Ki szólítható meg? Aki személyesen válaszol. Az, akinek a gondolat, szó és tett egysége megvan.

A bezártságról, elzárkózásról akkor beszélhetünk, ha az ember nem akar semmilyen új információt beengedni. Nem akar újat tanulni. Általában az idősekre jellemző, akik belefásultak egy egész élet munkájába. Ebben az esetben is kénytelenek a tömeggel együtt mozogni, mert a világnézetük már igen régi, elavult, és a jelenben nem igazán használható.

Egy világjárvány kikényszeríti az emberiségből azt, amit maguktól is meg kellene tegyenek: az elvonulást, meditálást, befele fordulást, lecsendesedést. Mindez ugyanis szükséges ahhoz, hogy a saját vírusainkat (hibás gondolatainkat) át tudjuk vizsgálni. Ahhoz is szükséges, hogy rendet tegyünk az imaginációnkban, megkülönböztessük az igazat a hamistól, és a tudásunkat személyessé tegyük. Azaz: éberebbek legyünk.

Valljuk be, mára eleget futott körbe az izgága emberiség, az élvezetet, boldogságot, anyagi javakat hajszolva, kizsákmányolva a természetet (nem csak a fizikai, hanem a szellemi természetét is). A technika segítségével sikeresen gyógyít és megelőz, de a megszüntetett betegségek helyett újabbak és újabbak jönnek, mert Istennel - és az egyetemes törvényekkel - nem lehet kibabrálni. Ha az ember nem azt teszi, amiért itt van, akkor egész élete berendezkedés a védekezésre, idill és költészet nélkül.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás