Kilépés
#69

365, 2020. 03. 09.

A szellem bűnéből következik a lélek őrülete, és abból a test betegsége.

A szellem bűne a megoldatlan, elrejtett és letagadott negatív hozzáállás. Diszharmonikus energiák. A szellem bűnét egyrészt hozzuk magunkkal (karma), másrészt életünk folyamán is gyarapítjuk (neveltetés, tapasztalat). Ez az ördög a tudatalattiban. Az élethez való rossz viszonyunk. A rendeltetés letagadása. Az apparátusi gondolkodás. Ez az élet megnyerésére tett kísérlet. A szellem bűne az egységtől való eltávolodás, és az azonosság elvesztése. Hibás imagináció. Ugyanakkor a teremtésben keletkező hibák, amelyek feloldásra várnak (hisz azért vagyunk itt), amelyek bennünk vannak (mint teremtettben), és amelyekről nem veszünk tudomást.

A lélek őrülete a turba, azaz a megzavarodottság. A káprázat, amiben a kényelmet keressük. Amelyben hazudunk. Amelyben a tudat alatt levő tartalmakat még jobban elnyomjuk. A szellem bűne a kereszt elkerülése, a lélek őrülete ennek elfelejtése. Elveszettség.

A test betegsége tulajdonképpen jelzés arra, hogy káprázatban élünk, és nem a rendeltetésünknek megfelelően. Azaz: letértünk az útról. Vitamin, gyógyszer, orvosi beavatkozás csak átmeneti megoldás, esély arra, hogy talán felébredünk. Hosszú távon nem segít. Miért? Mert benne vagyunk a lélek őrületében, és a szellem bűnében, ami újból és újból fizikai tüneteket fog produkálni.

Mit tehet az ember? Felszámolja az őrületet. Éberséget szerez. Ezzel egy időben felszínre hozza a tudatalatti energiákat, számol velük, beismeri, feloldja (exortio). Az egyetemes alapállásra helyezkedik. Vigyázat: sok ma divatos beavatás, misztika, tréning csak az őrület fokozására jó. Fontos a megkülönböztetés képességének fokozása.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás