Kilépés
#58

365, 2020. 02. 27.

Lássuk, mi a többi ősidea üzenete.

A Hold üzenete: a tükör. A külső világom a belső világom tükörképe. A Hold testesíti meg a tudattalant, az álmokat, de övé a befogadás, hazatérés. A nő, a nőiesség, az anyaság, az otthon. Ugyanakkor az információ befogadásának és megemésztésének képessége. Ha a Napnál levettük az álarcot, akkor most tisztán tükröződünk a Holdban. Így megismerjük önmagunk, leginkább azt, ami bennünk rejtve van. Fontos a könnyű szív, és annak következménye, a tükörsima lélek: ne engedjük, hogy az érzelmek megzavarjanak. Akkor egyre élesebb a tükörkép, egyre tisztábban látunk. Az éberség a tükörkép felismerése. Az ördögöt a tükörben látjuk meg először.

A Merkúr: az analógia. A logikus gondolkodáson kívül a kommunikáció, kapcsolatteremtés, tanulás, fejlődés, értelmezés. Mire való a racionális ész? Nem arra, hogy kicselezzük vele a sorsot, hanem arra, hogy feloldjuk azt. Az észt szolgálatba lehet állítani, és mindenki arról mérhető le, hogy kinek a szolgálatába állította az eszét. Semmit se fogadj el, amit a tudás fényével át nem világítottál: azaz amit racionálisan nem értelmeztél. A Merkúré a szó, a gondolat, és ezek egysége, és az egyenes, aki egységes, vagyis akiben a gondolat, szó, tett egysége megvalósult.

Vénusz: a rend és harmónia. Ami a helyén van, az rendben van. A szemét nem más, mint azok a dolgok, amelyeknek nincs helyük. A Vénusz a művészi kifejezés, a szerelem, ugyanakkor a mérték és egyensúly.

Mars: a harc. Az egyenesség, bátorság. Ahol nincs harc, ott lesz háború. A harcot mindenkinek fel kell vállalnia. A megismerésbe bele kell menni, nem lehet a háttérben ülni.

Jupiter: értéktudat. Ő a megkülönböztetés, és ez által a dolgok helyre tétele. Kritika. A Jupiter felel a bennünk levő fontossági sorrendért, a belső hierarchiáért, ami szerint az életünket vezetjük.

Szaturnusz: felelősség. Ő a küszöb őre, és csak azt az embert engedi tovább a szellemi szférákba, aki a kellő felelősséget felvállalta. A legnagyobb felelősség: az Istenazonosság felelőssége. A teremtésnek részese vagyok, nem csak teremtett, hanem teremtő vagyok, és ezért felelősséget kell vállalnom. Aki a felelősséget kikerüli, annál az idill és a kegy kapui zárva maradnak.

Uránusz: szabadság. Telepátia, feltalálói képesség. Az a fajta szabadság, ami annál nagyobb, minél nagyobb a felelősség. A törvényes szabadság: amikor az igazság felszabadít. De nem azért szabadít fel, mert bármit megtehetsz, hanem mert tudod, mit kell tenned.

Neptunusz: egységtudat. Én és a teremtés egyek vagyunk. Én és a teremtő egy és ugyanaz. Az igazi szeretet: tudás (éberség), tett (bátorság) és odaadás (egység). Tudás nélkül a Neptunusz szédelgés és kábítószer. Csupa érzelem, érzelgősség. Korrupció.

Plútó: Abszolút igazság. Igazságkeresés, kutatás, metafizikai megismerés. Halál és újjászületés, felébredés, megvilágosodás. Mi a végső igazság? Az Isteni igazság. Az ittlétünk oka. Mindenkinek legalább egyszer újjá kell születnie, s ez alól kivétel nincs. Az újjászületés nem más, mint felismerés: az abszolút igazság meglátása és megértése.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás