Kilépés
#57

365, 2020. 02. 26.

Az ősideákat, vagy princípiumokat, melyek átszövik a szellemet, a testet, a sorsot, a bolygókkal szimbolizálják. Fontos megérteni, hogy az asztrológia nem a bolygók emberre gyakorolt hatásáról szól, hanem ezeket az ősideákat írja le. Ezek az ideák, amelyek az "ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van" tétel értelmében, a létezés minden síkján megjelennek. Lássuk tehát röviden, mi ezeknek az ősideáknak az üzenete.

A Nap üzenete, avagy a Nap princípium értelme: a személyesség. Csak az lényeges, ami személyes. A világ megértésében mindig a személyemből kell kiindulnom. Az éberség lényeges része a személyesség, a személytelen hozzáállás nem érvényes. A sorsot nem lehet elvonatkoztatni a személytől. Személy nélkül nincs sors, de idő és tér sincs. Felelősség: személyemre veszem. Én tehetek róla, én oldom meg. Bármilyen kérdés van, a válasz akkor érinti a lényeget, ha a személyem alapján válaszolok. A tudás akkor ér valamit, ha személyes (azaz kipróbáltam). Csak az a tudás fontos, ami megvalósítható, az absztrakt tudás nem sokat ér. A Nap ugyanakkor a teremtésben a kiáradás, a megismerés, az átvilágítás, vagyis az exortio. A tudattalan tartalmak napfényre hozása. Leleplezés. Ugyanakkor szív, szívvel végzett tevékenység, kiállás, egyenesség, teremtés.

Álarcnélküliség. Nem álnév, nem címke, nem funkció, nem társadalmi pozíció, nem hamis profil. Csak én, úgy, ahogy jöttem, és ahogy elmegyek.

Az álarctól nem tud ránk sütni a nap. Ideje levenni, és bátran belenézni a Napba. Vagyis önmagunkba.

 

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás