Kilépés
#55

365, 2020. 02. 23.

A legtöbb misztikus hibája, hogy azt hiszik, a dolgok kívülről hatnak. Azt mondják, hatással van ránk az időjárás, a konstelláció, a társadalom, a környezet.

De ez nem így van. A konstelláció csak a belsőnk tükörképe. Mert ami fent van, ugyanaz mint ami lent van. A belső konstelláció az örökölt karma mátrixa. Erőben és hanyatlásban levő energiák. A probléma gyökere, hogy először a dolgokat félreértelmezik, a félreértelmezett dologra építenek. Nem csoda, hogy számos beavatás mára komolytalanná vállt. Valójában nem a tudomány teszi tönkre a beavatási módszereket, hanem a misztikusok. Legjobb példa az asztrológia: miután a misztikusok azt mondták, a bolygók így vagy úgy hatnak ránk, hamar kiderült, hogy ez a hatás elenyésző, és ez az asztrológiát alapjaiban rázta meg. Innen már csak a jóslással lehetett tovább rontani a dolgon, s ezt előszeretettel meg is tették. Ha egy archaikus logikát vagy analógiát beerőszakolunk a mai gondolkodásunkba, az értelmét veszti. Nem lehet lineáris, technikai logikával értelmezni függőleges történéseket.

Ahhoz, hogy az archaikus, ugyanakkor analogikus gondolkodást integrálni tudjuk, át kell formálnunk a látásunkat. El kell engednünk a megszokott lineáris logikát. Ez a lineáris logika amúgy is hibás. Miért? Mert olyan következtetéseket von le, amelyek egyszerűen nem igazak. Például ha minden torokfájásnál megtalálható egy bizonyos kórokozó a torokban, nem állíthatjuk azt, hogy a kórokozó a torokfájás okozója. Mint ahogy azt sem, hogy ha minden vasárnap húslevest eszünk ebédre, akkor a vasárnapot a húsleves okozza. Attól, hogy két vagy több jelenség mindig együtt jelentkezik, még nem következtethetünk arra, hogy az egyik okozná a másikat. Az analógiás gondolkodás azt mondja: az összes, ugyanakkor jelenlevő esemény, jelenség, ugyanannak a lételvnek a megtestesítője. Vagy egyszerűbben: ha a torokfájás és a kórokozó mindig együtt jelentkezik, akkor e két dolog ugyanazoknak az energiáknak, minőségeknek a megtestesítői. Ne feledjük: a szellem az elsődleges, ezt mondja ki a mágia törvénye. Nincs sem torokfájás, sem baktérium vagy vírus e szellemi feltétel nélkül.

A szellem bűne (rossz úton járok, nem a sorsomnak megfelelően) idézi elő a lélek őrületét (hibás életképzelet), és ez a test betegségét. Minden betegség csak következménye valaminek, ami nem a fizikai szférában van. Analógia: felülről lefele, lentről felfele nézni. Analógia nélkül minden beavatási módszer értelmetlen és érvénytelen.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás