Kilépés
#52

365, 2020. 02. 21.

Az ember születésének pillanatában fellelhető erőviszonyok, energia minőségek az egész életre kihatnak. A ciklus törvényének megfelelően, minden kezdetben benne van az egész folyamat.

Nem kezdődhet meg valami véletlenszerűen. A születés sem történhet meg bármikor, csak akkor, amikor a világmindenség ritmusa ezt megengedi. Így mondhatjuk, hogy az ember predesztinált, hisz a születésének órája meghatározza az egész lényét. Feltevődik a kérdés, hogy hol érvényesül a szabad akarat, a mágia törvénye.

A születéskor az időminőséget vizsgáljuk, azaz azt, hogy milyen szellemi erők voltak akkor aktívak. Meg kell jegyezni azonban, hogy nem a születéskor működő erők tesznek minket olyanná, amilyenek vagyunk (nem a bolygók határoznak meg minket), hanem épp a rezonancia törvénye miatt csak akkor születhetünk meg, amikor az időminőséggel rezonálunk. Az idő vizsgálata arra derít fényt, hogy milyenek vagyunk. Az ember nem tabula rasa - val születik, hanem karmával (sorssal), amelynek határai között mozoghat és érvényesítheti a szabad akaratát. A paradoxon, hogy az ember azt hiszi, szabadon él, teremt, de valójában, és elsősorban, a feloldatlan sorsa teremt, a háttérből ható, átvilágítatlan erők.

Az asztrológia megmutatja, mi az az örökölt sors, amelynek keretei között mozoghatunk, de azt is, hogy hogyan leplezhetjük le a tudattalanban erőit, hogy szabaddá váljunk. Minél inkább leleplezzük a háttérben ható erőket (feloldjuk a sorsot), annál tágabb a szabad akarat tere. Ugyanakkor minél inkább feloldottuk a sorsot, annál nagyobb lesz a felelősségünk, ami a szabad akaratnak korlátokat szab. A sorstalan, a Tarot Bolondja teljesen szabad, azonban a felelőssége is maximális. Ezért nem teremt már magának semmit.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás