Kilépés
#49

365, 2020. 02. 18.

Az egyetemes törvényekkel harmóniába lenni nem azt jelenti, hogy különleges képességekre teszünk szert. Inkább jelent megnyugvást, mint cselekedetet, sokszor inkább a nem-cselekvés a jellemző a cselekvés helyett.

Minél fokozottabb az éberség, annál tisztábban látjuk, hogy ezek a törvények hogyan érvényesülnek az életünkben, és hogy lehet azokkal harmóniában élni. Egyre többet tudunk, de ezt a tudást a sorsunk megértésében és feloldásában használjuk. Ez a tudás kötelez: ha valamit megtudtunk, már nem élhetünk úgy, mint eddig. Amikor az ember megérti ezeket a törvényeket, már nem tekinthet el tőlük. Az egyetemes törvényekkel kapcsolatban beszélhetünk Jézus három kísértéséről, amelyekről az Evangéliumban olvashatunk. Az első kísértés ("Ha Isten fia vagy, mondd ennek a kőnek, hogy váljék kenyérré") épp a mágia törvényéről szól: hiába van képességünk bármit megteremteni, az imaginációnkat alá kell rendelnünk a többi törvénynek is. Vagyis nem szabad fekete mágiázni. Azaz szabad, csak akkor számolnunk kell a következményekkel, mert olyan dolgokat teremtünk meg, amelyek a többi törvényt megsértik. Sokan, akik ismerik a mágia törvényét, bizony beleesnek ebbe a kísértésbe. A kísértésnek ellenállni azt jelenti, hogy a vágyainkat először felülvizsgáljuk, és ha az nem szolgálja a sorsunkat, nem hoz szellemi fejlődést, nem fokozza az éberséget, akkor nem helyezzük azt az életképzeletünkbe, hogy megvalósuljon.

A második (“Minden hatalmat és dicsőséget neked adok, mondta, mert én kaptam meg, és annak adom, akinek akarom. Ha imádsz engem, minden a tiéd lesz”) a világi hatalomról szól: mit választunk, hatalmat a világban (életben) vagy hatalmat a létben (az örökkévalóságban). A törvényes élet nem a világ fele hatalmas, hanem befele, és minél több képességet magunkban felébresztünk, annál inkább befele (és felfele) nézünk. A világi hatalomért fel kell áldozni az idillt. A világi hatalomért oda kell adni az üdvöt. Miért? Mert az ember az, akit szolgál. A tudás hatalom, mondják, de jaj annak, aki ezt a hatalmat másokon gyakorolja. Aki hatalmat gyakorol (másokon), az visszaél a tudásával, vagyis visszafejlődik. A tudásnak egyetlen célja lehet: a sorsfeloldás. Minden tudást a kereszt szolgálatába kell állítani. Dicsőséget az öröklétben kell szerezni, a világi dicsőség az, amikor odaadjuk a többet a kevesebbért. Az igazi tudásra kell törekedni (ami kötelez).

És a harmadik ("Ha Isten fia vagy, mondta, vesd le magadat! Írva van: Angyalainak parancsolt felőled, hogy oltalmazzanak. Tenyerükön fognak hordozni téged, hogy kőbe ne üssed lábadat”) szerint nem bújhatunk ki a törvények alól, nem állhatunk azok fölött. Senki nem állhat a törvény fölött. Nincs az égben protekció. Nincs kivételesség. Senki sem kivételes. Ha az ember úgy érzi, ő több, mint mások, hogy különleges életcélja van, elveszett.

Morál: ellenállni ennek a három kísértésnek: a fekete mágiának (nem kell semmi, ami nem jár, nem erőszakolom ki a képzeletemmel a vágyaimat, csak mert azt hiszem, hogy attól jobb lesz), a világi hatalomnak (nem adom oda a többet a kevesebbért, nem áldozom fel az üdvöt a hatalomért, és minden tudásommal a sorsom megoldásán fáradozok) és a törvényen kívüliségnek (odaadom magam a törvényességnek, legyen meg a Te akaratod).

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás