Kilépés
#15

365, 2020. 01. 15.

Módszert mindenki maga csinál. Adott az információ, a lehetőség, de nincs általános kézikönyv, ami mindenkinek jó lenne. Épp ez benne a kihívás: a lényeges dolgokat csak egyedül, önmagadban teheted meg. Senki nem léphet helyetted. Itt bukhat meg számos iskola, mester vagy beavatás: ha nem alakítod ki a saját módszered, a máséval nem tudsz előre lépni.

Az önmagunk fele vezető úton a társaink csak abban segíthetnek, hogy információt adnak, akár szóban, akár tettükkel, vagy tükör – funkciójukkal. Amúgy egyedül vagyunk. Nincs mindenkire érvényes bevált módszer. Vannak azonban beavatási módszerek, amelyeket megtanulhatunk, és ezek közelebb visznek a lényeghez. Általánosságban segít ha:

- olvasunk

- meditálunk

- írunk (például naplót)

Persze nem mindegy, mit olvasunk, és az sem, hogyan meditálunk. Van, akinek a meditálás segít, van akinek az írás, másnak meg mondjuk a hegymászás: módszert mindenki maga csinál. A lényeg az kell legyen, hogy a módszerünk az éberséghez és szeretethez közelebb vigyen: megértsük általa a sorsunk, választ kapjunk a kérdésekre, távolabb lássunk. Az az alapgondolat vezéreljen, hogy általam hogyan fejlődik a mindenség? Mit adok a világnak? Hogyan értelmezem a tapasztalataimat?

Érzelem és tudás annyi van, mint víz az óceánokban, a lényeg azonban egyetlen csepp. A mindenség esszenciája. Az élet vize.

Életemmel teszek valamit e csepphez?

Ugyanakkor nagyon hasznos tud lenni, ha valamelyik beavatási módszer tanulmányozásában elmélyedünk. Így az Asztrológia, a Tarot, a Ji csing, Alkímia. De olvashatjuk a szent könyveket is: Ószövetség, Újszövetség, Tibeti halottas könyv.

Módszert mindenki maga csinál, és csak három alaptörvényt kell mindig szem előtt tartani:

- ne kövess vakon semmilyen mestert (kövesd mindegyiket, és egyiket se) (nézd meg és menj tovább)

- nincs titok: légy éber és láss (aki titkot árul, hazudik)

- amit szereztél, add oda (a létnek), semmit se tarts meg magadnak. Aki meg akarja tartani (az életét), elveszti.

Az élet értelme: a teljesség szolgálata. Hogyan? Tudatosítással. Az életmű alapításával. Életmű: az alapállást megvalósítani. Alapállás: egyszerre lenni éber és transzparens. Ébernek lenni annyit tesz, mint látni és megnevezni (exorció), transzparensnek lenni annyit tesz, mint a gondolat, szó és tett egységét megvalósítani.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás