Kilépés
#125

365, 2020. 06. 24.

Az asztrológiához, vagy más, úgynevezett szellemtudományhoz, háromféle hozzáállás létezik. Az egyik az, amely tudománytalannak, kóklerségnek kiálltja ki.

Ez a verzió azokra jellemző, akik asztrológiáról csak a napilapok hasábjaiból halottak, amikor a napi horoszkópot elolvasták. A második verzió azon rengeteg csaló, jós tollából / szájából származik, akik szintén nem ismerik az asztrológiát, de jó üzletnek tartják. A harmadik verzió alapján az asztrológia szellemtudomány, amely az önmegismerés nagyszerű tudománya. Ahhoz, hogy el tudd dönteni, mi az igazság, szükség lesz legalább öt év mélyreható tanulmányozásra, ugyanis ennyi a legkevesebb idő, ami alatt egy tudomány alapjait meg lehet ismerni.

Addig viszont, amíg nem fordítottál időt és energiát az asztrológia megismerésére, javaslom, hogy ne fújj egy követ azokkal a “tudósokkal”, akik szintén nem fordítottak rá egy percet sem, ugyanakkor kerüld azokat, akik jósolásra használják. Így esély lehet rá, hogy egy idő után tisztábban fogsz látni.

Egyébként az idő és energia ráfordításának szükségessége és létjogosultsága mindenre igaz. Ne alkoss véleményt olyan dolgokról, amelyekről csak a tévében tájékozódtál, vagy még ott sem, mert az a vélemény a nullával egyenlő. Nem csak azt mutatja meg, hogy nem dolgoztál a tudásodon, hanem téged is abba a tévhitbe tart, hogy munka nélkül lehet tudást szerezni.

Munka (ráfordított idő, energia) nélkül nem tudást lehet szerezni, hanem dogmát, így, amit közölsz, nem információ lesz, hanem vélemény. A ránk ragadt információ reflex, a szerzett információ tudás.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás