Kilépés
#123 (Mágia 2)

365, 2020. 06. 21.

Természetesen tévedés relativizmusról beszélni akár a valóság, akár az igazság kapcsán. Nincs relatív igazság, nincs relatív valóság.

A valóság nem relatív, hanem személyes. Az igazság pedig egységes. A valóság és igazság kérdése kissé komplexebb azoknál az ábrázolásoknál, ahol ugyanannak a dolognak két oldalát látják. A valóságot ugyanis nem a nézőpont, hanem a bennünk levő szellemi erők hatása. Ha a valóság nézőpont kérdése lenne, akkor könnyűszerrel meg lehetne változtatni. Ez a Titok, és hasonló irányzatok legnagyobb tévedése. A pozitív gondolkodásnak nevezett hozzáállás csak akkor segít, ha egyre nyíltabb lesz az ember, és így egyre több valóságot lesz hajlandó befogadni.

A valóság azért személyes, mert mindenkinek saját személyes valósága van, amit kis mértékben a tudatos gondolkodása, nagy mértékben a tudatalatti működése határoz meg. Minél nagyobb a szakadék a tudatos és tudatalatti erők között, annál zavarosabb a valóság, és annál több a csalódás. A külső hibást keresők ilyenkor beszélnek kegyetlen vagy gonosz Istenről. Holott csak arról van szó, hogy az ember nem ismeri fel a valóságában a saját tudatalattiját. Ezért nem a vonzás meg a Titok teszik az életet jobbá, hanem az önismeret.

A Mágia törvényének lényege az, hogy a valóságát mindenki maga teremti, mert az ember nem csak mikrokozmosz, hanem mikrotheosz. Itt van az Egy varázslata: mindig bentről kifele kell haladnunk, nem fordítva. Az a tudományosan igazolt tény, miszerint nem a Föld a naprendszer közepe, nem érinti az asztrológiát, ugyanis az asztrológia belülről indul ki, ahol az ember (a személy) a középpont, az ő valósága a középpont, és kifele haladva a Föld a középpont, majd a Naprendszer a középpont és így tovább. Mivel a létezés szellemi természetű, ezért az igazságot nem a tudósok tudják meghatározni.

Az Egy értelme az, hogy az igazság az Egyben van. Ez a centrális pont, az ember legmélyebb középpontja. Az igazságot épp ezért csak befele kutatva lehet megismerni. A kvantumfizikában láthatjuk, hogy a mérések csak a személyes valóságunkat mérhetik meg, de az igazság mérőműszerekkel nem látható.

A mágia nem egy középkori praktika, hanem a lét alaptermészete. A létezés mágikus. Az éberség azt jelenti, hogy felismerjük a létezés mágikus természetét, amelyben egyszer a szellem van, utána a megvalósulás, és minden valóság egy szellemi igazság következménye és kivetülése. Amikor az igazság a személy szűrőjén keresztül lecsapódik, és megvalósul, akkor lesz valóság.

 

 

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás