Kilépés
#121

365, 2020. 06. 14.

Az emberiség hagyománya alapján állíthatjuk, hogy a fizikai élet nem önmagában van, hanem egy szellemi létnek a következménye.

Innen kezdve minden olyan elmélet, amely kizárja a szellemi létet, érvénytelen. A szellemiektől megfosztott elméletek nem képesek az ok – okozati összefüggéseket feltárni, ezért igazságtartalmuk elenyésző. Az a tan, amely a szellem primordialitását nem ismeri el, beragad a fizikai dimenzióba, és elveszti a bázisát. Bázis nélkül minden elmélet korrupt, még akkor is, ha azt jó szándékkal alkották. Az alaptalan elmélet megbontja a gondolat, szó, és tett egységét, mert nem képes megmérni azt, hogy a gondolat mi okból és honnan származik. Ezért az ember, aki bázis nélküli elméleteket vall, az bázis nélküli imaginációt táplál. A szellemtől megfosztott imagináció ugyanolyan korrupt, mind az elmélet, amely alkotja. A korrupt imagináció korrupt létet szül, amely önmagát szolgálja, azaz öncélú.

A rend helyreállításának lépései: az éberség megszerzése, az Istenazonosság megvalósítása, a gondolat, szó és tett egységének helyreállítása és a szellem primordiális mivoltjának elismerése. Természetesen ezek a lépések egyszerre tehetők meg, egyik sincs a másik nélkül. Míg a bázis nélküli (alvó) ember a mikrokozmosz, az éber ember a mikrotheosz.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás