Kilépés
#105 (Megtévesztés III)

365, 2020. 06. 04.

Amikor a különböző jelenségek, elméletek összemosása nehézkes, akkor a komolytalanná tétel a következő lépcsőfok.

Számos, a hagyományból ránk maradt tudásrendszerrel tették ezt meg. Elég az, hogy ha valamivel nem tudok mit kezdeni, nem tudom értelmezni, vagy a tudatomba integrálni, akkor szórakozásra használom (szétszóróm). Ezen esett át az asztrológia, a Tarot, az alkímia, és sorolhatnám. Konkrét példa lehet az asztrológia, ahol az asztrológia igazi üzenetét (tudományát) az által tudom hiteltelenné tenni (és áltudománynak kikiáltani), hogy először elhintem az emberek fele a szórakoztató asztrológia magvait, amelyben olyan állítások vannak, amelyek igazából mind hamisak. 

A köztudatban hamar elterjednek a szórakoztató információk (mivel mindenki jobban szeret szórakozni mint gondolkodni), és ezek a szórakoztató dolgok tudományosan cáfolhatók, és ezt mindenki tudja. Az, hogy e szórakoztatás mögött van valami komoly, az már nem látható. A darabjaira szedett, elmásított, színezett és fényezett hagyomány - darabkák már annyira csillognak-villognak, hogy elvakítják az embert. A szórakoztató felhőn át már nem látszik a valódi (káprázat).

Következtetésként elmondhatjuk, hogy az éber: különbséget tud tenni hír és álhír között, a szellemi okokat felismeri akkor is, ha ez nem látszik a szórakoztató konfetti felhőtől, külön tudja választani a valódi és kitalált dolgokat egy összeesküvés - elméletnek, áltudománynak és fake-newsnek nevezett masszából.

Szólj hozzá!
Hozzászólhatsz regisztráció nélkül, nem kell személyes adatokat megadnod!
A weboldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő hozzászólásokat törölje.
0 hozzászólás